Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και Εναλλακτικές Πηγές Χρηματοδότησης Κεφαλαίου Κίνησης στην Κύπρο

Ο Άθως Κοιρανίδης, Επικεφαλής Εμπορικών Χρηματοδοτήσεων της Eurivex, θα είναι ένας από τους ομιλητές του Credit Risk Management Forum το οποίο διοργανώνει η Infocredit Group στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο The Landmark Nicosia.
 
Στην παρουσίασή του με τίτλο Alternative sources of working capital financing in Cyprus”, ο Άθως Κοιρανίδης θα αναλύσει την αναδιάρθρωση που υφίσταται ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου. Επίσης, θα εξηγήσει πώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί δανειοδότησης έχουν καταστήσει πολύ πιο δύσκολο τον δανεισμό από τράπεζες, ειδικά για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Η χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης πρέπει να είναι γρήγορη, ευέλικτη και δυναμική. Η παραδοσιακή τραπεζική χρηματοδότηση (δάνεια και παρατραβήγματα) δεν είναι ούτε γρήγορη, ούτε ευέλικτη, ούτε δυναμική αφού εξαρτάται από την ύπαρξη εμπράγματων εξασφαλίσεων οι οποίες συχνά δεν επαρκούν για κάλυψη αυξημένων αναγκών. Η πρακτική των επιχειρηματικών απαιτήσεων επιτρέπει στις επιχειρήσεις γρήγορη πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις.

Ο Άθως Κοιρανίδης σπούδασε Οικονομικά στο LSE και κατέκτησε τον τίτλο του Εγκεκριμένου Λογιστή στην KPMG, στο Λονδίνο. Εργάστηκε για 12 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου όπου δημιούργησε και διεύθυνε τις πρώτες εταιρείες πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων στην Κύπρο και στην Ελλάδα και την πρώτη εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Κύπρο. Από το 2003 έχει τη δική του εταιρεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για επιχειρήσεις η οποία ειδικεύεται στη στρατηγική και οικονομική διαχείριση. Υπηρετεί σε διοικητικά συμβούλια δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών καθώς και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.
 
Επιπρόσθετα, στο φόρουμ θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:
• Διαχείριση πιστωτικών κινδύνων και βέλτιστες πρακτικές (Credit Risk Management and Best Practices)
• Ασφάλιση πιστώσεων: Ο ασφαλής δρόμος για την ανάπτυξη (Credit Insurance: The Safe Road to Growth)
Τι λένε οι αριθμοί; (What Are the Numbers Saying?)
Το νομικό περιβάλλον γύρω από τον πιστωτικό κίνδυνο και τις νομικές εξελίξεις σχετικά με τον περί Εταιρειών Νόμο (The Legal Environment Surrounding Credit Risk and Legal Updates Regarding the Companies Law)
• Κατευθύνσεις-κλειδιά που καθορίζουν τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου στο εξαγωγικό εμπόριο (Key Tips Relating to Credit Risk Management in Export Trade)
• Η επιχειρηματική δραστηριότητα με τις MΜΕ και τις οικογενειακές επιχειρήσεις - ο καλός, ο κακός και ο άσχημος (Doing Business with SMEs and Family Firms – the Good, the Bad and the Ugly)
 
Το φόρουμ απευθύνεται σε στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στην Κύπρο όπως:
• Διευθύνοντες Συμβούλους και Γενικούς Διευθυντές
• Οικονομικοί Διευθυντές και Διευθυντές Ταμείου
• Πιστωτικοί Διευθυντές, Λογιστικοί Διευθυντές και Πιστωτικοί Αναλυτές / Ελεγκτές
• Λειτουργοί συλλογής, Επιτηρητές και Διαχειριστές
Το φόρουμ απευθύνεται επίσης σε κάθε υπεύθυνο για την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και τη διαχείριση της εμπορικής πίστωσης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ ΕΔΩ

Διοργανωτής: Infocredit Group, Χρυσός Χορηγός: Euler Hermes Hellas, Αργυροί Χορηγοί: Eurivex Trade Finance, First Cyprus Credit Bureau (FCCB), FlexFin Ltd, Stylianos N. Christoforou & Co. LLC, Υποστηρικτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχανιών Κύπρου (OEB), UCLan Cyprus, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ Λευκωσίας), Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD, Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο +357 22505555 ή μέσω email στο events@imhbusiness.com.
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation