Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Μαρία Καραΐσκου  18/07/2019 10:26
Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Μαρία Καραΐσκου  18/07/2019 10:26
Η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση επιχειρηματικών στελεχών σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 12ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

RELATED ARTICLES


 
Επίκεντρο του συνεδρίου ήταν οι εγχώριες και διεθνείς πρακτικές, οι εξελίξεις γύρω από την ΕΚΕ οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις, οι δράσεις για το περιβάλλον και οι ευνοϊκές συνθήκες εργασίας. Είναι ενέργειες που οφείλει να εφαρμόζει κάθε επιχείρηση που θέλει να είναι εκτός από κερδοφόρα, ανθρωποκεντρική και να εφαρμόζει ταυτόχρονα καλές πρακτικές.

Στο συνέδριο έδωσε το παρών του ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της προώθησης πολιτικών ΕΚΕ.

Στο πλαίσιο του 12ου Συνέδριου ΕΚΕ, η IMH, βράβευσε τον οργανισμό που αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της κυπριακής κοινωνίας και κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής, την ΟΠΑΠ Κύπρου. Η ΟΠΑΠ Κύπρου με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της, παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση «50 άνθρωποι και στιγμές που έγραψαν ιστορία».
 


Σημαντική στιγμή του συνεδρίου, ήταν τα Βραβεία Καλών Πρακτικών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας. Το Βραβείο ΕΚΕ και Βιωσιμότητας στην κατηγορία μεγάλες επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα καθοδήγησης νέων «Μέντωρ». Το «Μέντωρ» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα καθοδήγησης νέων, το οποίο προωθεί την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την ακαδημαϊκή επιτυχία. Στην κατηγορία μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις, το βραβείο απονεμήθηκε στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ, αφού έχει δημιουργήσει την «Ακαδημία Ταλέντων» με στόχο τη μείωση της ανεργίας.

Το συνέδριο διοργάνωσε η IMH.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας