"Τι δημιουργεί ή παραβιάζει μια νεοσύστατη τεχνολογική εταιρία;"

  • Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του MIT Club, Harvard Club, Oxford Club and Cambridge Club της Κύπρου
  • Κύριος ομιλητής ήταν η κα Άννα Πρωτοπαπάς, μέλος του ΔΣ του Cyprus Seeds και Διευθύνων Σύμβουλος της Mersana Therapeutics, μιας νεοσύστατης βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ

Το Cyprus Seeds προσκάλεσε όλες τις ερευνητικές ομάδες που συμμετείχαν στις γραπτές αιτήσεις του προγράμματος καθώς και αποφοίτους του MIT Club, Harvard Club, Oxford Club and Cambridge Clubs της Κύπρου, στις 11 Ιουλίου 2019. 
 
Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η κα Άννα Πρωτοπαπάς, μέλος του ΔΣ του Cyprus Seeds και Διευθύνων Σύμβουλος της Mersana Therapeutics, μιας νεοσύστατης βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ που αναπτύσσει νέες θεραπείες για ασθενείς με καρκίνο. 
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Πρωτοπαπάς συζήτησε τους τρόπους ανάπτυξης του νεοσύστατου οικοσυστήματος στην Κύπρο. Τόνισε ότι οι προσπάθειες όπως το Cyprus Seeds, μπορούν να συμβάλουν αρκετά σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης, μοιράστηκε με τους προσκεκλημένους έξι πολύτιμες συμβουλές για επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις:
 

  • Να είσαι παθιασμένος και να πιστεύεις στην ιδέα σου
  • Να έχεις πειστική επικοινωνία
  • Να μαθαίνεις όσα περισσότερα μπορείς
  • Να έχεις ομάδα που εμπιστεύεσαι
  • Να συμπεριλάβεις επενδυτές στο πλάνο σου
  • Να σιγουρευτείς πως δεν θα τα κάνεις όλα μόνος σου

 
Στην συνέχεια της παρουσίασης της, ακολούθησε μια πολύ δυναμική συζήτηση από πέντε έμπειρους ομιλητές για τα θέματα που συχνά παραβιάζουν μια επιχείρηση ανεξάρτητα από τη δύναμη του επιχειρηματικού σχεδίου και πώς η εταιρική δέσμευση μπορεί να βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις πανεπιστημιακές εταιρείες.
 
Οι ομιλητές στη συζήτηση ήταν εκπρόσωποι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κος Κυριάκος Κόκκινος, Επικεφαλής Επιστήμονας  Έρευνας και Καινοτομίας και Πρόεδρος του ΙδΕΚ, κα Μαρία Τσιάκκα, Διευθύντρια της Tsiakkastel Office Line, Δρ. Γιώργος Κασσίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικής, Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Κύπρου, κος Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Junior Achievement και Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας και ο κός Πάνης Πιερή, Ιδρυτής του blog DisruptCyprus.com
 
Στόχος του Cyprus Seeds είναι να χρηματοδοτεί έρευνες που διεξάγονται στην Κύπρο, σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο και κλάδο – που έχει αναγνωρίσιμο δυναμικό ανάπτυξης στην αγορά, εστιάζοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας και καθιστώντας έτσι την τεχνολογία περισσότερο ελκυστική σε επενδυτές. Εκτός από χρηματοδότηση, το Cyprus Seeds θα προσφέρει καθοδήγηση (one-to-one mentoring), κατάρτιση σε θέματα εμπορικών δεξιοτήτων (business skills workshops) και δυνατότητες δικτύωσης (networking) τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς επενδυτές. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στήριξης του Cyprus Seeds μπορεί κάποιος να αναζητήσει στην ιστοσελίδα www.cyprusseeds.com.
 
Πρόσφατα, το Cyprus Seeds ανακοίνωσε τις επτά (7) ομάδες που θα στηρίξει κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Προγράμματος, 2019-2020. Οι τρεις (3) ομάδες προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο (2) από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δυο (2) από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Τέσσερεις (4) από τις επτά (7) ομάδες είναι στον τομέα της Υγείας, δύο (2) από την Ενέργεια και το Νερό και μία (1) ομάδα από τον τομέα των Συσκευών και Υλικών.
 
Η εκδήλωση αυτή, είναι μια από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Cyprus Seeds από την έναρξη του Προγράμματος, τον Μάρτιο του 2019, σε μια προσπάθεια να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στα θέματα της εμπορικής έρευνας. Περισσότερες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν πριν το τέλος της δωδεκάμηνης περιόδου χρηματοδότησης του Cyprus Seeds, τον Ιούλιο 2020.
 
Το Cyprus Seeds έχει ένα ευρύ δίκτυο από Κύπριους και Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ που έχουν γίνει επιτυχημένοι επιχειρηματίες μέσω της εμπορικής προώθησης της καινοτόμου έρευνας. Επιπρόσθετα, το Cyprus Seeds συνεργάζεται με το MIT Enterprise Forum Greece όπου έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο από μέντορες και αξιολογητές.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά