Ευκαιρίες Χρηματοδότησης της Καινοτομίας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) διοργάνωσε στις  10 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο/ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδότηση της Καινοτομίας» στο πλαίσιο του έργου CIDE NET (Creative and Innovation Driven Enterprises’ Network) Interreg BalkanMed, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης της καινοτομίας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και παράλληλα η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η παροχή πληροφόρησης προς τις ΜμΕ σε θέματα άντλησης και διεκδίκησης  χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά ταμεία.

Σε χαιρετισμό του ο Ανώτερος Λειτουργός και Συντονιστής του τομέα της Έρευνας, της Καινοτομίας και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΒΕΛ κ. Νικόλας Ιορδάνου, αναφέρθηκε στους στόχους του έργου CIDE NET και κατ’ επέκταση στις νέες υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος και προσφέρονται προς στα μέλη του ΕΒΕΛ και στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Ο κ. Ιορδάνου, υπογράμμισε την σημαντικότητα της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών, καθώς, καθίσταται απαραίτητη για την ολοκλήρωση της καινοτόμας ιδέας και ουσιαστική προς την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε δε, πως ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η παροχή ενδελεχούς ενημέρωσης για τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, η παρουσίαση των νέων σχεδίων στήριξης της καινοτομίας από το ΙδΕΚ με προϋπολογισμό €18 εκατομ. και η ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων και συμβούλων  στο σχετικό αντικείμενο.

 
 

Με την παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους στα θέματα εξεύρεσης ευκαιριών χρηματοδότησης των καινοτομιών της επιχείρησης τους από τον εμπειρογνώμονα σε θέματα καινοτομίας κ. Χρήστο Ζαχαριάδη. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων επιχειρηματικής καινοτομίας και των υπηρεσιών του Enterprise Europe Network Κύπρου από τον Επιστημονικό Λειτουργό του ΙδΕΚ, κ. Γιώργο Χρίστου. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Κλουδάς, Διευθυντής της Enoros Consulting παρουσίασε την διαδικτυακή υπηρεσία e-mentoring του έργου CIDE-NET, η οποία προσφέρεται δωρεάν στις επιχειρήσεις.

Μέσα από την υλοποίηση του CIDE-NET προβλέπεται η πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων με κύριο σκοπό την ενθάρρυνση των εταιριών για επένδυση και υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων προς αντιμετώπιση της ανταγωνιστικότητας, των προκλήσεων του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την βελτίωση των καθημερινής οργάνωσης και λειτουργίας.
Για ενημέρωση και συμμετοχή στα επόμενα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, μπορείτε να εγγραφείτε στη διαδικτυακή πλατφόρμα του έργου στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.cidenet.eu/

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands