T. Raftery: Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, την οποία διανύουμε, αναφέρθηκε ο Tom Raftery Global VP, Futurist, & Innovation Evangelist, SAP S.A.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του InBusinessNews, κατά την διάρκεια των όγδοων International Investment Awards, «διανύουμε την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, αφού η αναλογική τεχνολογία είναι παρελθόν και πλέον ζούμε στην ψηφιακή εποχή όπου οι συσκευές μας είναι συγχρονισμένες».

Ο Tom Raftery Global αναφέρθηκε στις αλλαγές που επέφερε η ψηφιακή τεχνολογία στις βιομηχανίες, δηλαδή τόσο τις αλλαγές που προκύπτουν από την τεχνολογία αυτήν καθαυτή αλλά και τις γενικότερες μεταβολές.

Οι αλλαγές στην υγεία
Όσον αφορά τον τομέα της υγείας, ο Raftery έδωσε το παράδειγμα της συσκευής FreeStyle Libre Sensor την οποία χρησιμοποιούν άτομα με διαβήτη τύπου 2. 
 



Πλέον, συνδέουν την συσκευή με το κινητό τους και λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την υγεία τους, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και ο γιατρός τους, εξήγησε σχετικά. Επίσης, έχουν πρόσβαση και σε δεδομένα, τα οποία αναλύουν την υγεία τους επεξηγηματικά, κάτι που πριν την άνοδο της τεχνολογίας ήταν ανέφικτο. Έτσι, ο Raftery, με το συγκεκριμένο απλό παράδειγμα, παρουσίασε την μετάβαση από την αναλογική τεχνολογία στην ψηφιακή, και πως αυτή αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. 

Το “Swanson effect”
Όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας, έκανε αναφορά στο “Swanson effect” συγκρίνοντας το κόστος της ηλιακής ενέργειας έναντι του φυσικού αερίου. Ακολούθως, συνέδεσε τον τομέα της ενέργειας με τον τομέα των μεταφορών, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο αλλάζει, όχι μόνο λόγω της τεχνολογίας αλλά και εξαιτίας των κανονισμών που επιβάλλουν οι χώρες για να μειώσουν τις εκροές καυσίμων. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στην ηλεκτρική ενέργεια
Αναφέρθηκε στην εταιρεία Porshe, όπου ο διευθύνων σύμβουλός της ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2030 όλα τα αυτοκίνητα που θα πουλούν θα είναι ηλεκτρικά. 

Αναφορές έκανε και στην Volkswagen, η οποία αυτή την στιγμή επενδύει €50 δισ. για αγορά μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

«Οι μεταβολές δεν εμφανίζονται μόνο στα αυτοκίνητα αλλά και στις μοτοσικλέτες, αφού η Harley Davidson ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβρη θα βγάλει στην αγορά ηλεκτρική μοτοσικλέτα», επεσήμανε ο κ. Raftery. 

«Στο μέλλον θα έχουμε όχι μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά πλοία και αεροπλάνα»
Για όλα τα παραδείγματα, τα οποία χρησιμοποίησε, τα συνέδεσε με το κόστος, αφού ένα ηλεκτρικό λεωφορείο καίει περίπου 20 σεντ ανά μίλι έναντι των 78 σεντ που στοιχίζει ανά μίλι η βενζίνη. 

Τέλος, υποστήριξε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν όχι μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και πλοία όπως και αεροπλάνα. 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands