Βραβείο Καλών Πρακτικών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας στην πρακτική «Ακαδημία Ταλέντων»

Στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που πραγματοποιήθηκε από την ΙΜΗ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας». Το βραβείο Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, στην κατηγορία Μικρές-Μεσαίες Επιχειρήσεις απονεμήθηκε στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και συγκεκριμένα στην πρακτική «Ακαδημία Ταλέντων». Το βραβείο παρέλαβε o Ανδρέας Ανδρέου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ. Η Απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.
 
Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού έχει ως όραμα να ξεχωρίσει ως μια επιτυχημένη εταιρεία βασισμένη σε αρχές που, στο επίκεντρό τους, συμπεριλαμβάνουν το Σεβασμό και τη Συνεισφορά. Βασισμένοι σε αυτούς τους δύο πυλώνες και σεβόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας, αποφάσισαν να συνεισφέρουν στη μείωση της ανεργίας και στη στήριξη των νέων που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου μέσα από την «Ακαδημία Ταλέντων». Η Στρατηγική της Εταιρείας στον τομέα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας είναι η συνεχής κατάρτιση στελεχών και εργαζομένων, με εξειδικευμένες και επικαιροποιημένες γνώσεις, και αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία τόσο των υφιστάμενων εργαζομένων όσο και των νεοεισερχόμενων που θα ξεκινήσουν να εργάζονται στην εταιρεία.
 

Η Εταιρεία αντιμετωπίζει ξεκάθαρα τις απειλές του εξωτερικού περιβάλλοντος αλλά και τις προκλήσεις με τη δυναμική κι ετοιμότητα που χαρακτηρίζει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του τόπου. Είναι, δε, η μοναδική Τσιμεντοβιομηχανία, που σχεδίασε το πρόγραμμα έτσι ώστε να καταφέρει μέσα από την κοινωνική προσφορά στους άνεργους νέους να καλύψει ανάγκες τέτοιες, που συνδέονται άμεσα με την Ερεύνα και Ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων δυναμικών τμημάτων που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό στο εξωτερικό, με την εκπόνηση μελετών και έργων που θα συνεισφέρουν ώστε να παραμείνει η εταιρεία βιώσιμη αλλά και να εξελιχθεί στον τομέα.
 
Τα βραβεία ήταν μια πρωτοβουλία του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Cyprus) σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ). Τους νικητές ανέδειξε ειδική επιτροπή αξιολόγησης, που απαρτιζόταν από Επιτρόπους, Διευθυντικά στελέχη αρμόδιων υπουργείων του Κράτους, Εθνικούς Φορείς και από εκπροσώπους εμπλεκόμενων Συνδέσμων και Ομοσπονδιών. Στόχος του θεσμού είναι η ανάδειξη της συμβολής των επιχειρήσεων στη διαχείριση πλήθους θεμάτων που αφορούν τόσο τις ίδιες, όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας.
 
Πληροφορίες συνεδρίου
Οργάνωση: ΙΜΗ
Διαχρονικός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγοί: Alpha Bank Cyprus Ltd, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Cyta, Ίδρυμα Ευαγόρα & Κάθλην Λανίτη, IMR/University of Nicosia™, McDonald’s, PRIORITY ΑΕ
Υποστηρικτής: OJO Sun&glasses
Conference Experience Sponsor: Conferience
Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER
Με τη Στήριξη: CSR Cyprus
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH -  τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com  
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού