Βραβείο Καλών Πρακτικών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας στο Πρόγραμμα ΜΕΝΤΩΡ

Στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που πραγματοποιήθηκε από την ΙΜΗ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας». Το Βραβείο Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, στην Κατηγορία Μεγάλες Επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Καθοδήγησης Νέων, «Μέντωρ». Το βραβείο παρέλαβε η Κατερίνα Γεωργάκη, Διευθύντρια του Προγράμματος «Μέντωρ» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η Απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.
 
Το Προγράμματος Καθοδήγησης Νέων «Μέντωρ», του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εντοπίζει παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων, που μεγαλώνουν σε οικογένειες από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα με μειωμένες ή ανύπαρκτες ευκαιρίες για σχολική, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, και τα διασυνδέει με μέντορες – φοιτητές, οι οποίοι επιλέγονται μέσα από αυστηρές διαδικασίες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει στους μέντορες συνεχή εκπαίδευση, υποστήριξη και εποπτεία ώστε να λειτουργούν ως φίλοι, πρότυπα και καθοδηγητές. Οι μέντορες -λειτουργώντας υπό την εποπτεία των αρμόδιων στελεχών του προγράμματος και χωρίς να αντικαθιστούν ρόλους ψυχολόγων, ειδικών δασκάλων ή κοινωνικών λειτουργών- διαμορφώνουν σημαντικές σχέσεις με τα παιδιά καθώς τα συναντούν δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες, κάθε φορά, μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους. Ασχολούνται με την σχολική μελέτη των παιδιών και με άλλες βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες όπως βόλτα στο πάρκο, συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες κλπ..
 

 
Πρόκειται για ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο επιτυγχάνει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά οφέλη που συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και επιφέρουν συγκεκριμένα κοινωνικά κι επιχειρηματικά οφέλη.
 
Οι σχέσεις που αναπτύσσονται, λειτουργούν προστατευτικά για τα παιδιά (πολίτες του αύριο) και ενισχύουν τις ευκαιρίες για την προσωπική κι επαγγελματική τους επιτυχία. Οι φοιτητές κερδίζουν βιωματικές εμπειρίες σχετικά με μερικά από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα της χώρας. Μέσω του «Μέντωρ» ενισχύεται η θετική αντίληψη, η φήμη, αξιοπιστία και εικόνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δημιουργούνται ισχυρότεροι δεσμοί, ευνοϊκότερες ευκαιρίες για νέες συνέργειες με την τοπική κοινότητα, τους εργαζομένους, τους γονείς και τους συνεργάτες, και βελτιώνεται η αντίληψη των εργοδοτών σχετικά με την ποιότητα των αποφοίτων του Πανεπιστημίου.
 
Τα βραβεία ήταν μια πρωτοβουλία του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Cyprus) σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ). Τους νικητές ανέδειξε ειδική επιτροπή αξιολόγησης, που απαρτιζόταν από Επιτρόπους, Διευθυντικά στελέχη αρμόδιων υπουργείων του Κράτους, Εθνικούς Φορείς και από εκπροσώπους εμπλεκόμενων Συνδέσμων και Ομοσπονδιών. Στόχος του θεσμού είναι η ανάδειξη της συμβολής των επιχειρήσεων στη διαχείριση πλήθους θεμάτων που αφορούν τόσο τις ίδιες, όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας.
 
Πληροφορίες συνεδρίου
Οργάνωση: ΙΜΗ
Διαχρονικός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγοί: Alpha Bank Cyprus Ltd, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Cyta, Ίδρυμα Ευαγόρα & Κάθλην Λανίτη, IMR/University of Nicosia™, McDonald’s, PRIORITY ΑΕ
Υποστηρικτής: OJO Sun&glasses
Conference Experience Sponsor: Conferience
Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER
Με τη Στήριξη: CSR Cyprus
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH -  τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com  
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands