Στο FundForum International ο Invest Cyprus

InBusinessNews  26/06/2019 18:42
Στο FundForum International ο Invest Cyprus

Στο FundForum International ο Invest Cyprus

InBusinessNews  26/06/2019 18:42
Στις διεργασίες του FundForum International, που λαμβάνει χώρα στην Κοπεγχάγη μεταξύ 24-27 Ιουνίου, συμμετέχει αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), αποτελούμενη από το μέλος του ΔΣ Μιχάλη Ιωαννίδη και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Μάριο Ταννούση.
 
Πρόκειται για διεθνές συνέδριο, το οποίο διεξάγεται μία φορά τον χρόνο στην Ευρώπη και το οποίο προσελκύει πέραν των 1500 επαγγελματιών του χώρου. Το Forum, στο οποίο ο Invest Cyprus συμμετέχει για πρώτη φορά, αποτελεί μοναδική πλατφόρμα δικτύωσης και προώθησης του κυπριακού προϊόντος στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.
 
 Ζωηρό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές
 
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, «καταγράφηκε ζωηρό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων από όλο τον κόσμο, τόσο για πρόσβαση στα κυπριακά ταμεία, όσο και για τη δημιουργία νέων επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, απολαμβάνοντας έτσι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η χώρα.»
 

Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων καταγράφει δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα για τον Invest Cyprus, που έχει εντάξει την προώθηση της Κύπρου ως κέντρου εγγραφής και διαχείρισης επενδυτικών ταμείων ανάμεσα στους βασικούς στρατηγικούς του στόχους. Η μεθοδική και στοχευμένη δράση του Οργανισμού και η συνεχής και δυναμική παρουσία του ανά το παγκόσμιο τόσο σε διεθνείς διοργανώσεις όσο και μέσω δικών του πρωτοβουλιών/εκδηλώσεων και απευθείας συναντήσεων με ξένους επενδυτές, έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα επενδυτικά κεφάλαια που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο την τελευταία πενταετία κατέγραψαν αύξηση 70%, ενώ εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψε και το σύνολο των υπό διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων που ξεπέρασε τα €6,3 δις.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από τη δράση του Οργανισμού, επιτεύχθηκε και η δημιουργία ειδικού νομικού πλαισίου για τη διαχείριση επενδυτικών ταμείων ενώ υιοθετήθηκαν κινήτρα για διευκόλυνση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό. Ο Invest Cyprus, αντιλαμβανόμενος την προοπτική του ιδιαίτερα ελπιδοφόρου αυτού τομέα, την ανταπόκριση που τυγχάνει αλλά και την καθοριστική συμβολή που μπορεί να έχει στην κυπριακή οικονομία, προγραμματίζει σειρά περαιτέρω δράσεων για προώθησή του, με επικείμενο το 4th Cyprus International Investors Summit που θα συγκεντρώσει στην Κύπρο πέραν των 150 επιχειρηματιών από 20 χώρες και στοχεύει στην προώθηση της Κύπρου ως εταιρικής έδρας αλλά και ως έδρας κεφαλαίων.
 
Δαπανήθηκε κοντά στο €1 εκατ.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και Αντιπρόεδρος του CIFA, Γιώργος Καμπανέλλας, ανέφερε πως το ενδιαφέρον που καταγράφεται για την Κύπρο στο FundForum International είναι έντονο. Οι επενδυτές ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Κύπρο και συγκεκριμένα για το ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας μας σε σχέση με τον τομέα, καθώς και για το χαμηλό κόστος λειτουργίας των funds στην Κύπρο.
Όπως σημείωσε ο κ. Καμπανέλλας κατά τη τελευταία πενταετία ο Invest Cyprus έχει δαπανήσει κοντά στο €1 εκατ. για τη δημιουργία του τομέα των funds, σε συνέδρια, επαφές, διαφημίσεις και άλλες δράσεις.
 
Πλέον, οι δράσεις του Invest Cyprus θα συνεχιστούν το Φθινόπωρο, με συμμετοχές σε αντίστοιχα φόρουμ που θα πραγματοποιηθούν στην Μουμπάι, το Ντουμπάι (για τη Μέση Ανατολή), το Χονγκ Κονγκ (για την Ασία), καθώς και το International Funds Summit που διεξάγεται στην Κύπρο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας