Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Invest Cyprus: Δίχτυα για επενδύσεις στην Νοτιoανατολική Ασία

Γέφυρες με την Νοτιoανατολική Ασία προσπαθεί να οικοδομήσει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για αξιοποίηση μιας μεγάλης, οικονομικά και γεωγραφικά περιοχής, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτη. 
 
Η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα μας ξεκίνησε από τις Σιγκαπούρη, Βιετνάμ και Ταϊλάνδη, με εκστρατεία που διεξήχθη από τις 17-21 Ιουνίου, με τίτλο: «Κύπρος: Η Ευρωπαϊκή πύλη για παγκόσμιες επενδύσεις». Η αποτίμηση του Invest Cyprus μετά το roadshow είναι θετική, λαμβανομένου υπόψη πως ήταν η πρώτη φορά που ο οργανισμός έριξε τα δίχτυα του στην Νοτιoανατολική Ασία και πως μία επίσκεψη δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, αλλά να τοποθετήσει τις βάσεις για μελλοντικές ενέργειες.
 
 

 
Επενδυτές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια
Από τις τρεις χώρες η Κύπρος είναι γνωστότερη στην Σιγκαπούρη, παρά στην Ταϊλάνδη- η Κύπρος διατηρεί προξενείο- και στο Βιετνάμ- στο οποίο δεν υπάρχει πρόξενος, γεγονός που επιφόρτισε τον Invest Cyprus με αρκετή προεργασία. Όπως πληροφορείται το ΙnBusinessNews, κατά την παρουσίαση που έγινε στη Σιγκαπούρη συγκεντρώθηκαν αρκετοί και καλοί επενδυτές. Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια χώρα η οποία έχει καταφέρει να προσελκύσει πλούτο από πολλές χώρες του κόσμου, αφού διαθέτει τεράστια υποδομή και αξία.
 
 
 
Γενικότερα, στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, με σκοπό να αναδειχθεί η Κύπρος ως σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο, να παρουσιαστεί το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, το ελκυστικό σύστημα φορολογίας, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, υπήρξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τη πλευρά των επενδυτών. Ωστόσο, όπως σημειώνεται από τον Invest Cyprus, προτεραιότητα για τον ίδιο δεν είναι ο αριθμός των επενδυτών που θα προσελκύσει στη χώρα μας, αλλά η οικονομική ισχύς τους.
 
 

 
Ακολουθούν promotion events
Ο Invest Cyprus καταρτίζει το πρόγραμμα του και τα επόμενα βήματα με τα οποία θα προχωρήσει για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων από τη περιοχή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ενέργειες του σταματούν μέχρι την επόμενη επίσκεψη στην περιοχή, αφού ο ίδιος επεξεργάζεται σειρά από promotion events, τα οποία θα δημιουργούν το υπόβαθρο ώστε η Κύπρος να γίνει γνωστότερη στη περιοχή, ενόψει και μελλοντικών επισκέψεων. 
 

 
Παράλληλα, ο Invest Cyprus βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε μέσω της οικονομικής διπλωματίας να διευκολυνθούν οι κινήσεις προς την Νοτιoανατολική Ασία, αφού ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις εν λόγω χώρες είναι η απουσία κυπριακής πρεσβείας ή προξενείου. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί όλα τα σχόλια και οι πληροφορίες που μαζεύτηκαν από τις τρεις επισκέψεις και ο Invest Cyprus θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο τρόπο διατήρησης και μεγιστοποίησης της θετικής συγκυρίας που έχει δημιουργηθεί.
 

 

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)