Παγκόσμια “Ημέρα του Ναυτικού”

Δελτίο Τύπου  25/06/2019 11:56
Παγκόσμια “Ημέρα του Ναυτικού”

Παγκόσμια “Ημέρα του Ναυτικού”

Δελτίο Τύπου  25/06/2019 11:56
Όπως κάθε χρόνο, στις 25 Ιουνίου γιορτάζεται από τη Ναυτιλία διεθνώς η “Ημέρα του Ναυτικού”, η οποία καθορίστηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), το 2011. Η “Ημέρα του Ναυτικού” είναι μια ευκαιρία αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφοράς των Ναυτικών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και συμβάλλουν έμπρακτα στη σταθερή παγκόσμια οικονομία και τη κοινωνική διαβίωση.

RELATED ARTICLES

 
Η φετινή “Ημέρα του Ναυτικού” στηρίζει με το θέμα της την “Ισότητα των Φύλων” και στοχεύει στην ευρύτερη ενημέρωση και προώθηση των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, αλλά και στην ανάδειξη της σημαντικής προσφοράς του γυναικείου φύλου στη Ναυτιλία γενικότερα.
 
Ενόψει της ημέρας αυτής, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συνδιοργάνωσε στις 20 Ιουνίου με το παράρτημα Κύπρου της Διεθνούς Οργάνωσης Γυναικών Επιχειρηματιών στη Ναυτιλία (WISTA Cyprus), εκδήλωση αφιερωμένη στους Ναυτικούς. Κύπριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η κ. Natasha Brown, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), η οποία ανέλυσε το θέμα της φετινής “Ημέρας του Ναυτικού”. Επιπρόσθετα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο διοργάνωσε καμπάνια προώθησης της ημέρας αυτής συλλέγοντας μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από τις Εταιρείες-Μέλη του, υπάλληλοι των οποίων ντύθηκαν ειδικά για την ημέρα αυτή με ενδυμασίες χρώματος μπλε.
 
Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο τιμά την ημέρα αυτή και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Ναυτικούς για το ανεκτίμητο έργο τους, το οποίο αποτελεί κύριο πυλώνα για την Κυπριακή Ναυτιλία και συνεισφέρει οικονομικά και κοινωνικά στην πρόοδο και ανάπτυξη του πλανήτη μας. Για τους πιο πάνω λόγους, οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους αξίζουν την ιδιαίτερη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μας.
 
Με 55,000 περίπου ναυτικούς να εργοδοτούνται στα πλοία που ελέγχουν οι εταιρείες-Μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου ανά πάσα στιγμή, η Κυπριακή Ναυτιλιακή Οικογένεια, αισθάνεται υπερήφανη για τους ναυτικούς της.
 
Τους ευχαριστούμε!
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας