Οφέλη από την εντατική Αξιοποίηση αποβλήτων Γυαλιού

Κύπρος, Ελλάδα, Βέλγιο κι Αλβανία συνεργάζονται δυναμικά σε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο έργο. Οι Δήμοι Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Αλβανία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο), υλοποιούν το έργο Invalor 101 - A network for joint valorization of material flows in tourist areas.  Στο πλαίσιο του Έργου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με τίτλο «Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού στις τουριστικές περιοχές», τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.
 
Το INVALOR 101 είναι ένα διακρατικό έργο που στοχεύει στο να επιδείξει τη δυνατότητα αξιοποίησης του απορριμματικού γυαλιού, που συσσωρεύεται σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, μέσω ενός μοντέλου «συλλογής-αποθήκευσης-αξιοποίησης και αναβάθμισης» στο πλαίσιο μιας Κυκλικής Οικονομίας. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα παρουσιαστούν τόσο οι βασικοί στόχοι του έργου και οι συμμετέχοντες φορείς όσο οι καινοτόμες πιλοτικές δράσεις που σχεδιάζονται, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η σημασία αυτών για την τοπική κοινωνία. Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές, θα βρίσκεται και ο συντονιστής του έργου, Δρ Μιχάλης Κορνάρος, για να παρουσιάσει αναλυτικά το δίκτυο που έχει αναπτυχθεί για την κοινή αξιοποίηση των ροών υλικών στις τουριστικές ζώνες. Ο κ. Κορνάρος είναι Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημικής Μηχανικής και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην επεξεργασία και αξιοποίηση αποβλήτων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με έμφαση σε βιοτεχνολογικά προϊόντα και βιοκαύσιμα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι και τη Θεματολογία, ΕΔΩ
 
Το Έργο επικεντρώνεται στην κατάλληλη επεξεργασία με τεχνικές γεωπολυμερισμού, μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί προσπάθεια για την παραγωγή νέων δομικών υλικών. Με τον τρόπο αυτό, θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανακύκλωσης του γυαλιού, συνεισφέροντας στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος στους τουριστικούς Δήμους, με παράλληλα περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη. Για το συγκεκριμένο Έργο, ο Δήμος Παραλιμνίου σκοπεύει να εγκαταστήσει μια προσωρινή πιλοτική μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί, από τα οποία -αφού επεξεργαστούν- θα παραχθούν οικοδομικά υλικά που ο Δήμος θα χρησιμοποιεί κατόπιν για δικές του ανάγκεs.
 
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG V-B BALKAN-MED 2014-2020. Το “Balkan-Mediterranean Programme 2014-2020” είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή πέντε χωρών, τριών κρατών-μελών της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα) και δύο -υποψήφιων προς ένταξη στην Ε.Ε.- χωρών (Αλβανία και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας). Ο γενικός στόχος του προγράμματος Balkan Med είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αειφορίας της επιλέξιμης περιοχής.
 
Το Εργαστήρι απευθύνεται σε: Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια, Κοινοτάρχες και Κοινοτικά Συμβούλια ιδιοκτήτες και Γενικούς διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων, ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, εταιρείες Ανακύκλωσης.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.
Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ ΕΔΩ 
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τ: 22505555 │Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή