Steven Maijoor: Έμφαση στα ICOs και τα κρυπτονομίσματα

Τις προκλήσεις και τις προοπτικές των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών ανέλυσε ο Πρόεδρος του ESMA (European Securities and Markets Authority (ESMA), Steven Maijoor.

Σημειώνοντας ότι παρόλο που υπάρχουν κίνδυνοι, εντούτοις τόνισε η τεχνολογία βελτιώνει την καθημερινότητά της και την εμπειρία των καταναλωτών στις κεφαλαιαγορές.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Cysec Conference Dinner 2019, ο κ. Maijoor, επεσήμανε ότι η τεχνολογία επηρεάζει το τραπεζικό σύστημα και τον ρόλο των εποπτικών αρχών.

Τονίζοντας τη σημασία των αλλαγών που προκύπτουν στις αγορές κεφαλαίων, εξήγησε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον ρόλο των ICOs (initial coin offering – αρχική προσφορά νομισμάτων) και των κρυπτονομισμάτων. Σημείωσε ακόμα ότι το 2017 υπήρχε αυξημένη χρήση των ICOs, από την οποία προέκυψαν κάποιοι κίνδυνοι.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ESMA, το ζήτημα που προκύπτει είναι οινομοθεσίες για καταπολέμηση του ξεπλύματος από τη μία και τα ICOs και τα κρυπτονομίσματα από την άλλη. «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε την ισορροπία ανάμεσα στις αναδυόμενες τεχνολογίες στις κεφαλαιαγοράς και την εποπτεία», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η καινοτομία στα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός πραγματικά ανταγωνιστικού χρηματοπιστωτικού τομέα, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών για τους καταναλωτές που χρειάζονται και χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά.

Ωστόσο, τόνισε ο κ. Maijoor, ο ρυθμός ανάπτυξης στον νέο τομέα των χρηματοπιστωτικών καινοτομιών / κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές όσον αφορά τί είναιχρηματοπιστωτικό μέσο και τι όχι. «Αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να αφήσει τους καταναλωτές εκτεθειμένους σε σημαντικούς κινδύνους και έτσι η ESMA δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τις εθνικές αρχές για μια συγκλίνουσα προσέγγιση σε ολόκληρη την ΕΕ για την εποπτεία αυτών των νέων προϊόντων», ανέφερε σχετικά. 

Δειτε Επισης

Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards