Μιχάλης Μιχαήλ: Οι τομείς «κλειδιά» που θα προσελκύσουν επενδύσεις

InBusinessNews  19/04/2019 07:36
Μιχάλης Μιχαήλ: Οι τομείς «κλειδιά» που θα προσελκύσουν επενδύσεις

Μιχάλης Μιχαήλ: Οι τομείς «κλειδιά» που θα προσελκύσουν επενδύσεις

InBusinessNews  19/04/2019 07:36
Στις προσπάθειες του CIPA για ενίσχυση σημαντικών και υποσχόμενων τομέων της κυπριακής οικονομίας, μέσω διαφόρων projects, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ. 

RELATED ARTICLES


 
Μιλώντας από το βήμα του 9ου Nicosia Economic Congress, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι ο Invest Cyprus δεν επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα προγράμματα, αλλά στοχεύει σε «out of the box», πρωτότυπες ενέργειες, για υλοποίηση του προαναφερόμενου στόχου.

Διαβάστε ακόμα: The Icon: Με φουλ ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες

Διαβάστε ακόμα: Larnaca Tower: Δύο πύργοι αναμένουν πράσινο φως
 
«Δυνάμεις κλειδιά» στις προσπάθειες του Invest Cyprus αποτελούν οι τομείς της ναυτιλίας, των ακινήτων, του τουρισμού κτλ. «Επιθυμούμε να έχουμε πιο παραγωγικούς τομείς, εκείνο που θέλουμε να προάγουμε είναι η παιδεία, η προώθηση των πανεπιστημίων, να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές στην Κύπρο που όντως θα κάνουν τη διαφορά», πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ. Όσον αφορά την υγεία, συμπλήρωσε,  υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επενδύσεις σε έναν τομέα που θα μεταρρυθμιστεί πλήρως από την 1η Ιουνίου του 2019. 

Σε ότι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της κινηματογραφικής βιομηχανίας, τόνισε ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, σε δύο με τρεις εβδομάδες η παραγωγή της ξένης ταινίας με πρωταγωνιστή τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Nicolas Cage, κάτι που θα έχει όφελος για την Κύπρο.
 
«Επιθυμία μας παράλληλα είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη των επενδυτικών ταμείων, καθώς και να προάγουμε ότι η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό headquartering», πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ.  
 
Προκλήσεις, συμπλήρωσε, αποτελούν το στοίχημα για την αειφόρο ανάπτυξη, η διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα και η αντιμετώπιση των ΜΕΔ, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα, που επηρεάζουν τις αποφάσεις των επενδυτών.​

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας