Νατάσα Πηλείδου: Να εδραιωθεί η Κύπρος ως ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας κλάσης

  18/04/2019 14:45
Νατάσα Πηλείδου: Να εδραιωθεί η Κύπρος ως ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας κλάσης

Νατάσα Πηλείδου: Να εδραιωθεί η Κύπρος ως ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας κλάσης

  18/04/2019 14:45

Για την ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς και για τη στρατηγική, την αποστολή και τους στόχους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας μίλησε η Νατάσα Πηλείδου.

RELATED ARTICLES


Σε παρουσίασή της στο 9th Nicosia Economic Congress, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι η αποστολή του Υφυπουργού Ναυτιλίας είναι να υιοθετήσει αλλαγές ώστε να εδραιώσει τη θέση της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας κλάσης, παραμένοντας σταθερή στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών. «Η παροχή σαφήνειας, βεβαιότητας και σταθερότητας είναι σίγουρα η ραχοκοκαλιά μιας επιτυχημένης στρατηγικής, η οποία στηρίζει όλους τους στόχους και τις δράσεις μας», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, επεσήμανε τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας στον ναυτιλιακό κλάδο. Αυτές περιλαμβάνουν την ομαλή και επιτυχημένη παράταση του φορολογικού καθεστώτος χωρητικότητας, τον εξορθολογισμό των εμπορικών ναυτιλιακών τελών και φόρων, την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής για την νηολόγηση πλοίων υπό κυπριακή σημαία, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την παροχή μιας υπηρεσίας ενιαίας εξυπηρέτησης.

Σημαντική η οικοδόμηση συμμαχιών
Η Νατάσα Πηλείδου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενίσχυσης των διεθνών σχέσεων με την οικοδόμηση συμμαχιών και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης και του ρόλου μας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Η ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας και γι 'αυτό το Υφυπουργείο αναπτύσσει μια στρατηγική γαλάζιας ανάπτυξης. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα των θαλασσών και των θαλάσσιων μεταφορών συνολικά», πρόσθεσε ακόμα η κ. Πηλείδου.

Ετοιμότητα για Brexit
Για να συμμορφωθεί με τον μηχανισμό μέτρων ετοιμότητας και σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης και για να μετριάσει οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις και τυχόν διαταραχή που θα προκύψει από πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία, η Υφυπουργός Ναυτιλίας δημοσίευσε πρόσφατα όλα τα σχετικά με τη ναυτιλία θέματα, που θα εκδοθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας www.shipping.gov.cy 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας