Χ. Βασιλείου: Να προσαρμοστούμε στο νέο οικονομικό μοντέλο

  18/04/2019 12:04
Χ. Βασιλείου: Να προσαρμοστούμε στο νέο οικονομικό μοντέλο

Χ. Βασιλείου: Να προσαρμοστούμε στο νέο οικονομικό μοντέλο

  18/04/2019 12:04

Η Κύπρος κατάφερε να αλλάξει από χαμηλής φορολογίας σε λογικής φορολογίας προορισμό για επενδύσεις, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG, Χρίστος Βασιλείου, τονίζοντας ότι αυτό είναι το νέο μοντέλο της Κύπρου, οι επαγγελματίες πρέπει να το κατανοήσουν και όλοι μαζί να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

RELATED ARTICLES


Μιλώντας στο 9th Nicosia Economic Congress, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει όπως η μείωση επιτοκίων, τα κίνητρα για επενδύσεις σε start ups, καθώς και η υιοθέτηση κανονισμών του Λονδίνου.

Εντούτοις, όπως είπε, «θα πρέπει να αλλάξουμε τη διαδικασία, τη στρατηγική μας, να έχουμε προσοντούχους επαγγελματίες εμπειρογνώμονες για να επιληφθούν αυτής της μεταμόρφωσης».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της KPMG χρειάζεται συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή ιδιωτικό τομέα, δημόσιο τομέα και τράπεζες. «Ο επενδυτής γνωρίζει την Κύπρο, ότι ο χρόνος είναι χρήμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιμονή, προσπάθεια και αποτελεσματικότητα», είπε σχετικά.

Εξάλλου, ο κ. Βασιλείου αναφερόμενος στη δυσκολία εταιρειών να δεχθούν κεφάλαια από  εξωτερικό λόγω του βελτιωμένου ελέγχου και της δέουσας επιμέλειας που διεξάγεται, διευκρίνισε ότι δεν είναι κακό να γίνεται, νοουμένου ότι δεν αγγίζει τα όρια της υπερβολής και δεν φτάνει στο άλλο άκρο. «Καλό είναι να βελτιώσουμε τις διαδικασίες όσον αφορά τη διαφάνεια και την εικόνα που μεταφέρουμε στο εξωτερικό, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε και να δημιουργούμε δυσκολίες στην αποδοχή κεφαλαίων. Οι προσπάθειες θα πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και την εφαρμογή σωστών διαδικασιών», επεσήμανε ο Χρίστος Βασιλείου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας