3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex Cyprus

Δελτίο τύπου  04/04/2019 15:45
3ος  Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex Cyprus

3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex Cyprus

Δελτίο τύπου  04/04/2019 15:45
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta η Διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση του 3ου  Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex Cyprus.
Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, το Robotex Cyprus 19   θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κύριοι συντελεστές του Robotex 19, δηλαδή, το Cyprus Computer Society (CCS) ως διοργανωτής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Οργανισμός Νεολαίας  ως συνδιοργανωτές, η Cyta ως Στρατηγικός  Συνεργάτης, το Υπουργείο Παιδείας ως υποστηρικτής, η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Educational Innovational Leader, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το RISE ως Χρυσοί Χορηγοί και το ΙΕΤ και η Engino ως αργυροί χορηγοί.
 
O Αντιπρόεδρος του CCS κ. Ανδρέας Λούτσιος μίλησε για το ρόλο που διαδραματίζει η περσινή επιτυχία σε συνδυασμό με τη φετινή αναβάθμιση της διοργάνωσης στην επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού που είναι η ανάπτυξη του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η προσέλκυση των παιδιών και των νέων σε τομείς STEM.
 
Οι κύριοι Πανίκος Μασούρας, Γιώργος Γεωργίου και Περικλής Cheng, μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του ROBOTEX Cyprus, παρουσίασαν το διαγωνισμό, αναφέροντας πως απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επιπλέον, οι διοργανωτές εξήγησαν στο κοινό πως οι ενδιαφερόμενοι με τη βοήθεια του προπονητή-εκπαιδευτή, καλούνται να ετοιμάσουν ομάδες , για να δημιουργήσουν ρομπότ τα οποία θα διαγωνιστούν στις  διάφορες προκλήσεις, ενώ οι νικητές θα κερδίσουν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.
Ο κος Μασούρας, Γραμματέας του Δ.Σ. του CCS, τόνισε πως οι προκλήσεις, όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO) και έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (MAZE) καθώς και η έκθεση κατασκευών (educational robotics) των παιδιών του δημοτικού, αναμένεται να έχουν απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζομένους, αλλά και στους φίλους και στις οικογένειές τους, που θα παρευρεθούν για να τους υποστηρίξουν. 
Τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών είναι η 26η Μαΐου. Πληροφορίες στο www.robotex.org.cy
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας