O ΣΕΛΚ παρουσιάζει το ICSA: The Governance Institute

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη δημόσια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το καίριο της θέμα “Technological Developments and the Implications for Good Governance” διοργανώνεται από το ΣΕΛΚ και το ICSA: The Governance Institute του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Κυπριακό Φόρουμ Ακεραιότητας (CIF).

Η συζήτηση αποσκοπεί στο να καταδείξει πως οι εξελίξεις στην τεχνολογία που επιφέρουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι εταιρείες και λαμβάνουν αποφάσεις τα διοικητικά συμβούλια, ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στη διακυβέρνηση των εταιρειών αυτών και αντίκτυπο στις καλές της πρακτικές.

Η τεχνολογία αποτελεί σήμερα το πιο καταλυτικό παράγοντα στην ανάπτυξη και επιβίωση των εταιρειών, φέρνοντας μαζί της πολλαπλά οφέλη μέσω της αυτοματοποίησης διαδικασιών, εξοικονόμησης πόρων, ελαχιστοποίησης αποστάσεων και εκμηδενισμό του χρόνου. Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και ανάλυσης δεδομένων (data analytics) αποτελούν το ζητούμενο για κάθε προηγμένη εταιρεία.

Από την άλλη, όλα αυτά ενδεχομένως να επηρεάσουν τις αρχές της διακυβέρνησης και των διαδικασιών λήψεως και εκτέλεσης αποφάσεων, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί η λήψη αποφάσεων από τον άνθρωπο.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι κ. Simon Osborne, CEO το ICSA: The Governance Institute του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στη Λευκωσία, 3 Απριλίου 2019 και στη Λεμεσό στις 4 Απριλίου 2019.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση στη Λευκωσία θα γίνει στις 16:30 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή, και τον κ. Osborne θα πλαισιώσουν στο πάνελ οι κκ Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος ΣΕΛΚ, Γιώργος Δημητρίου, εκ των Αντιπροέδρων του ΚΕΒΕ και η κα Κλέα Ευαγόρου, Διευθύντρια στον οίκο Deloitte.

Στη Λεμεσό η συζήτηση θα γίνει σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα «Τασος Παπαδόπουλος» στα κτίρια του ΤΕΠΑΚ στις 16:30 μμ. Στο πάνελ θα είναι οι κκ Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος ΣΕΛΚ, Γιώργος Δημητρίου, εκ των Αντιπροέδρων του ΚΕΒΕ και η Δρ. Μαρία Καπαρδή, Αναπληρωτής Καθηγήτρια Λογιστικής στο ΤΕΠΑΚ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Δρ. Ανδρέας Αναγιωτός.

Τη συζήτηση προσκαλούνται να παρακολουθήσουν δωρεάν όλα τα Μέλη, οι συνεργάτες και οι φοιτητές του ΣΕΛΚ καθώς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, για στελέχη επιχειρήσεων καθώς και για άτομα που ενδιαφέρονται για θέματα εταιρικής διακυβέρνησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΣΕΛΚ στο τηλ. 22 870030 ή να επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.icpac.com.cy

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands