Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στην 48η θέση η Κύπρος για καινοτομία

Στην 48η θέση βρίσκεται η Κύπρος με βάση τον Bloomberg Innovation Index 2019, πέφτοντας μια θέση σε σχέση με το 2018 και συνολική βαθμολογία 52,05 μονάδες. Σημειώνεται πως ο ετήσιος δείκτης καινοτομίας Bloomberg αναλύει δεκάδες κριτήρια χρησιμοποιώντας επτά μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης, της παραγωγικής ικανότητας και της συγκέντρωσης των δημόσιων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος συγκέντρωσε 52 μονάδες σε ό,τι αφορά την μέτρηση Research & development intensity, 59 μονάδες στην μέτρηση manufacturing value-added, 35 μονάδες στην μέτρηση για παραγωγικότητα, 30 μονάδες για την συγκέντρωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, 55 μονάδες στην μέτρηση Tertiary efficiency, 49 μονάδες στην μέτρηση για την συγκέντρωση ερευνητών και 33 μονάδες στην μέτρηση για Patent Activity.
 

Διαβάστε ακόμα: Οι ξένες επενδύσεις €9,2 δις που προσέλκυσε η Κύπρος

Διαβάστε ακόμα: Τα τετραγωνικά μέτρα του DIY στην Κύπρο

Διαβάστε ακόμα: Ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός οδηγός

 


Αξίζει να σημειωθεί πως Νότια Κορέα διατήρησε για ακόμα μια χρονιά την παγκόσμια πρωτιά της, αν και οι βελτιώσεις της Γερμανίας στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης έφεραν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε σχεδόν ισότιμη ετήσια κατάταξη.

Οι ΗΠΑ έφτασαν στην όγδοη θέση, μετά από την περσινή χρονιά όπου οι χαμηλές βαθμολογίες στον τομέα της εκπαίδευσης που την έσπρωξαν εκτός δεκάδας για πρώτη φορά.

Ο φετινή κατάταξη συμπίπτει με την συγκέντρωση της παγκόσμιας ελίτ συγκεντρώνονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός όπου θα συζητήσουν το μέλλον της παγκοσμιοποίησης, τον ρόλο του κράτους και τον τρόπο με τον οποίο η καινοτομία προωθεί τις χώρες προς τα εμπρός.

Στον δείκτη Bloomberg, η Γερμανία κατέλαβε πλησίασε πολύ κοντά την έξι φορές πρωτοπόρο Νότια Κορέα χάρη στην προστιθέμενη αξία της βιομηχανικής και ερευνητικής έντασης, μεγάλο μέρος της οποίας προέκυψε από βιομηχανικούς γίγαντες όπως η Volkswagen AG, η Robert Bosch GmbH και η Daimler AG.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg, για να διατηρηθεί η δυναμική της Νότιας Κορέας θα πρέπει να υπάρξει ροή νέων επενδύσεων σε στρατηγικές τεχνολογίες, όπως επίσης και ρυθμιστικό πρόγραμμα που ενθαρρύνει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.
 

 
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ