Γιώργος Βασιλείου: Τιμητικό Βραβείο EY για το έργο και τη συνολική προσφορά

Το Τιμητικό Βραβείο EY για το έργο και τη συνολική προσφορά στην επιχειρηματικότητα δόθηκε στον Πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Βασιλείου, στα 5α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1931. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης απ’ όπου απέκτησε το διδακτορικό του στις οικονομικές επιστήμες. Ακολούθως ειδικεύτηκε στο Λονδίνο σε θέματα εμπορίας και έρευνας αγοράς.

Το 1962 επέστρεψε στην Κύπρο και ίδρυσε το Κέντρο Ερευνών Μέσης Ανατολής, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην έρευνα και την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών αγοράς στη Μέση Ανατολή και σε συνέχεια στην Ανατολική Ευρώπη. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, του ΚΕΒΕ, του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Εκκλησίας.

Το 1988 εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημαντικά έργα της προεδρίας του θεωρούνται η ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης και της Αστυνομικής Ακαδημίας. Επίσης, η υποβολή και η εξέταση της αίτησης ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η φορολογική μεταρρύθμιση, η  ανάπτυξη του τουρισμού και η μεταρρύθμιση των Διπλωματικών Υπηρεσιών.

Το 1998 ανέλαβε την ευθύνη για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, την οποία έφερε σε αίσιο τέλος τον Δεκέμβριο του 2002. Για το τεράστιο αυτό έργο του απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχει εκδώσει πολλά βιβλία και συγγράμματα για πολιτικά και οικονομικά θέματα και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ από τα Πανεπιστήμια Κύπρου, Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βουδαπέστης. Τιμήθηκε, επίσης, με πολλά παράσημα και διακρίσεις από διάφορες χώρες. 

Έχει λάβει μέρος και ήταν ομιλητής σε πολλά σεμινάρια και διασκέψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;