KEBE Lifetime Achievement Award στον Νίκο Κυπριανού Σιακόλα

Με το βραβείο ΚΕΒΕ Lifetime Achievement τιμήθηκε ο Ιδρυτής και επί σειρά ετών Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Σιακόλα, Νίκος Κυπριανού Σιακόλας, στο πλαίσιο των 5ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο πρωτοπόρος και επιτυχημένος επιχειρηματίας Νίκος Κυπριανού Σιακόλας γεννήθηκε στον Καραβά τον Δεκέμβριο του 1927.                                                                          

Είναι ο ιδρυτής και πρώτος εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Σιακόλα, ενός από τους ηγετικούς και πλέον διαφοροποιημένους επιχειρηματικούς οργανισμούς και, μαζί με τις συνδεδεμένες του εταιρείες, από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο.                                                                    

Οι δραστηριότητές του έχουν κατά καιρούς επεκταθεί, εκτός από την Αγγλία και την Ελλάδα, σε Νιγηρία, Ρωσία και Αραβικές Χώρες. Κύριο χαρακτηριστικό της επιχειρηματικής του δράσης, από το 1953 μέχρι σήμερα, είναι η ενασχόλησή του με ποικίλες δραστηριότητες. Από τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων μέχρι την εκπροσώπηση και διανομή διεθνώς αναγνωρισμένων προϊόντων και το τριγωνικό διεθνές εμπόριο. Από τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων και τα πρώτα malls στην Κύπρο μέχρι τις ασφάλειες και τις τηλεπικοινωνίες.                 

Από την πλοιοκτησία μέχρι τη δημιουργία του πρώτου παγκόσμια πλωτού εργοστασίου παραγωγής τσιμέντων στην Αφρική, τη βιομηχανία μεταποίησης στην Κύπρο και τη γαλακτοβιομηχανία. Από την ίδρυση της διεθνούς κοινοπραξίας Hermes, τη δημιουργία και συνεχιζόμενη λειτουργία των διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου μέχρι τα σχέδια για γήπεδα γκολφ και ψηλά κτήρια.                                  

Μεγάλος δωρητής και ευεργέτης. Ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, η δωρεά του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €13.5 εκατομμυρίων, για την ίδρυση του Κτηρίου Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας Νίκος Κ. Σιακόλας και του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής. Επίσης, η δωρεά για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρίου και Αρσινόης και του Πολιτιστικού Κέντρου στην Πόλη Χρυσοχούς.                                                    
Άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, εξήγγειλε πρώτος την παροχή χιλιάδων προγευμάτων καθημερινά για τέσσερα χρόνια στα άπορα παιδιά των σχολείων μας με δαπάνη πέραν του €1.5 εκατομμυρίου.        

Τιμήθηκε με το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας και με μεγάλες διακρίσεις από βασιλείς και αρχηγούς έξι κρατών και κυβερνήσεων. Τον τίμησαν επίσης για την επιχειρηματική του δράση και την προσφορά του στην κοινωνία η Εκκλησία της Κύπρου, το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ, ο δήμος της γενέτειράς του Καραβάς και άλλα ιδρύματα. Για δεκαεπτά χρόνια ήταν ο επίτιμος πρόξενος του Μεξικού στην Κύπρο.        

Νίκος Σιακόλας: Ένας ακούραστος δημιουργός και μια ηγετική φυσιογνωμία του τόπου μας.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands