ΚΕΒΕ Business – Ακίνητα, Κατασκευές & Ανάπτυξη Γης ο Κυριάκος Χρυσοχός

InBusinessNews  06/12/2018 21:55
ΚΕΒΕ Business – Ακίνητα, Κατασκευές & Ανάπτυξη Γης ο Κυριάκος Χρυσοχός

ΚΕΒΕ Business – Ακίνητα, Κατασκευές & Ανάπτυξη Γης ο Κυριάκος Χρυσοχός

InBusinessNews  06/12/2018 21:55

Στον Ιδρυτή του Ομίλου Εταιρειών Cyfield, Κυριάκο Χρυσοχό απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ακίνητα, Κατασκευές & Ανάπτυξη Γης στα 5α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

RELATED ARTICLES


Ο Κυριάκος Χρυσοχός κατάγεται από τα Λεύκαρα. Μετά την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο φοίτησε στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, από όπου απέκτησε bachelors και masters degree στην πολιτική μηχανική. Εντάχθηκε δε ως μέλος στην οργάνωση Chi Epsilon των αριστούχων μηχανικών του Civil Engineers Honor Society της Νέας Υόρκης.

Την αγάπη του για τη μηχανική μετέδωσε και στα παιδιά του. Η Δέσποινα είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος του Columbia University, ο Γιώργος επίσης Πολιτικός Μηχανικός του Stanford University, ενώ η Έφη σπουδάζει αρχιτέκτονας στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.                                                                            
Στην Αμερική δημιούργησε την πρώτη του εργοληπτική επιχείρηση. Ταυτόχρονα ασχολείτο με το συνδικαλιστικό κίνημα, συμμετέχοντας ενεργά σε πορείες για την προώθηση του Κυπριακού. Το 1990 επέστρεψε στην Κύπρο, όπου και ίδρυσε τη Cyfield Development, ιθύνουσα εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Cyfield.

Λατρεύει τη φύση και η αγαπημένη του ενασχόληση είναι η καλλιέργεια των αμπελώνων του στα Λεύκαρα και η παρασκευή κρασιού στο σύγχρονο οινοποιείο που κατασκεύασε. Εκτός από την οινοποιία, αγαπημένο του χόμπι είναι το κυνήγι, με το οποίο ασχολείται συστηματικά. 

Ως άνθρωπο τον χαρακτηρίζει η αγάπη και η αφοσίωση στη δουλειά του. Οι στρατηγικές που ο ίδιος εφάρμοσε καθόρισαν την ανοδική πορεία του ομίλου. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται: Ο σχεδιασμός πρωτοποριακών κτιρίων, όπως είναι το εμβληματικό 360, και η ποιοτική τους εκτέλεση, η πελατοκεντρική πολιτική που ακολουθεί, η λεπτομερής ανάλυση των επιχειρηματικών κινδύνων και η προσεκτική διαχείριση των οικονομικών του με έμφαση στη λογική χρηματοδότηση. 

Πέρσι, το Institute of Directors του Ηνωμένου Βασιλείου βράβευσε τον Κυριάκο Χρυσοχό ως ένα από τους καλύτερους επιχειρηματίες ηγέτες. Νέο επιχειρηματικό εγχείρημά του είναι η εισδοχή του στην αγορά της ενέργειας, με την κατασκευή του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στην Κύπρο, που θα έχει δυνατότητα κάλυψης του ενός τρίτου των αναγκών του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας