Θα αποζημιωθούν οι απαιτήσεις για Olympic Insurance

Τη διαβεβαίωση ότι όλος ο κόσμος που έχει απαιτήσεις από την ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance θα αποζημιωθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων (MIF), έλαβε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαχαρία Κουλία.
 
Η Επιτροπή συζήτησε κεκλεισμένων των θυρών το θέμα «Οι πληροφορίες για ανεπαρκή έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Olympic Insurance και η εξεύρεση επαρκών πόρων για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο».
 
Ο κ. Κουλίας ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι απασχολεί πολύ κόσμο το τί θα γίνει με τις απαιτήσεις που έχει, ιδιαίτερα με όσους είναι ασφαλισμένοι έναντι τρίτου.
 
Σημείωσε ότι θα πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για διορισμό των εκκαθαριστών της εταιρείας που βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και «μόλις ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα το MIF θα προχωρήσει να πληρώσει τις απαιτήσεις σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που υπάρχει».
 
Αναφερόμενος στους λόγους που η συνεδρία της Επιτροπής έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Κουλίας είπε ότι η Γενική Εισαγγελία ζήτησε να γίνει η συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών για να μην επηρεαστεί η διαδικασία στο δικαστήριο.
 
Ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το κλείσιμο της εταιρείας και η Επιτροπή έτυχε πλήρους ενημέρωσης για το πώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "κατάφερε να φέρει τα πράγματα εδώ που τα έφερε».
 
Ο κ. Κουλίας είπε ότι «έγιναν έγκαιρα οι καταγγελίες στην ΜΟΚΑΣ και αναμένονται τα αποτελέσματα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;