Η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο 1ο BPW Mediterranean Symposium

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, το πρώτο Μεσογειακό Συμπόσιο της BPW, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της ΚΟΓΕΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στις 19 Νοεμβρίου. 

Στο μικροσκόπιο τέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα σε τοπικό αλλά και μεσογειακό επίπεδο. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα ενθάρρυνσης, ενδυνάμωσης, ανάπτυξης, υποστήριξης, προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ γυναικών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος της ΚΟΓΕΕ, Μαίρη Παπαδοπούλου εστίαση στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των γυναικών, υποδεικνύοντας ότι «πρόκληση είναι το να σταματήσουμε να είμαστε αδύναμες.


Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της BPW International, Dr. Amany Asfour υπέδειξε πως αν υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο Μεσογείου, θα επιτευχθούν οι στόχοι της BPW για ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών/επαγγελματιών και επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.  Ανέλυσε τους 18 στόχους της BPW International, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η οικονομική της στήριξη, η πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών στο εμπόριο και τις αγορές, η ενίσχυση της παρουσίας γυναικών σε Διοικητικά Συμβούλια, η πρόσβαση γυναικών στην ψηφιακή οικονομία και το ICT, η ισότητα στην αμοιβή, η άσκηση πίεσης  για ώθηση δημιουργίας εθνικών πολιτικών στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας κ.α. «Θέλουμε τη Μεσόγεια να είναι μια θάλασσα ελπίδας και όχι θανάτου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Dr. Amany Asfour.
Οι παρευρισκόμενες παρακολούθησαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, αναφορικά με τα εξής σημαντικά θέματα:

  • Αρχές ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσω  «προώθησης της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της επαγγελματικής εξέλιξης των γυναικών»
  • Leadership και Mentoring
  • Νομικό πλαίσιο περιφερειακής συνεργασίας, σύμπραξης και πρόσβασης σε οικονομική υποστήριξη
  • Branding και Social Media
  • Διαπολιτισμικές, διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ των μελών των BPW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πάνελ συζητήσεων συμμετείχαν ηγετικά στελέχη τόσο της BPW International όσο και των BPW άλλων χωρών. Τη θέση και την άποψή τους επί των προαναφερόμενων θεμάτων μοιράστηκαν από το βήμα του Συμποσίου οι δύο Αντιπρόεδροι της BPW International, Catherine Bosshart και Susan Jones, η Francesca Burack, Πρόεδρος της BPW Νέας Υόρκης, η Giuseppina Seidita, Ταμίας της BPW Ιταλίας, η Agnes Bricard, Πρόεδρος της BPW Γαλλίας, η Ιωάννα Λαγουμίδου, Πρόεδρος της BPW Αθηνών, η Ειρήνη Πουτακίδου Πρόεδρος της BPW Θεσσαλονίκης, η Ανδρούλα Βασιλείου, η Νατάσα Πηλείδου, η Carmen Zogheib, Πρόεδρος της BPW Λιβάνου, η Stephanie Falzon, Πρόεδρος της BPW Μάλτας, η Έλενα Τάνου, η Στάλω Παπαϊωάννου, η Τάσια Γιανναρά, η Sigal Bar-On από το Ισραήλ, η Laura Zamperlin από την Ιταλία, η Cristina Gorajski Visconti, η Στέλλα Καμμίτση, η Ρίτα Καρατζιά και η Μαριέλλα Καμηλέρη. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) συμμετείχε η Anna Filipova.     
 
 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη