Goldman Sachs: Επενδύει σε κυπριακή πλατφόρμα ανώτερης εκπαίδευσης

Οι νέες επενδύσεις από την Goldman Sachs, αλλά και άλλους μεγάλους επενδυτές στον χώρο της εκπαίδευσης, αναμένεται ότι θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την υψηλή ποιότητα της UNICAF, με απώτερο στόχο την παροχή οικονομικών και εύκολα προσβάσιμων πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε περισσότερους από 100,000 σπουδαστές μέχρι το 2023. 

Η UNICAF, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ανώτατης εκπαίδευσης στην Αφρική, ανακοίνωσε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου χρηματοδοτήσεων, (Series B financing), που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας προγράμματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Στο νέο αυτό γύρο επενδύσεων ηγείται η Goldman Sachs και συμμετέχουν υφιστάμενοι επενδυτές της UNICAF, περιλαμβανομένου του Ομίλου CDC, που είναι ίδρυμα χρηματοοικονομικής ανάπτυξης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Αμερικανικό επενδυτικό ταμείο University Ventures και η  EDEX, ιδρυτικός οργανισμός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμαΚαμπανάκι για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες 

Στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν σήμερα πρόσβαση σε πανεπιστημιακού επιπέδου προγράμματα μόνο το 10%, ή ακόμα μικρότερο ποσοστό, όσων θέλουν να αποκτήσουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι, δηλαδή, μια περιοχή όπου η προσφορά προγραμμάτων ανώτατης εκπαίδευσης είναι η χαμηλότερη παγκόσμια. Παράλληλα, και ενόσω η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σταδιακά αυξάνεται στις χώρες της περιοχής, η ζήτηση για πανεπιστημιακά προγράμματα αυξάνεται δραματικά, επιτείνοντας το πρόβλημα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από έρευνες της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αφρικής μπορούν να καλύψουν ένα μικρό μόνο μέρος της ζήτησης. Σαν αποτέλεσμα, το ποσοστό των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καταφέρνουν να εξασφαλίσουν θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αφρικής είναι μόλις το μισό του παγκόσμιου μέσου όρου. 

Διαβάστε ακόμα: Olympia Sports Resort: Το απόλυτο θέρετρο αναψυχής και αθλητισμού

Πάνω από 70 ευέλικτα διαδικτυακά προγράμματα
Ο Οργανισμός της UNICAF ιδρύθηκε το 2012 για να καλύψει αυτήν ακριβώς την ανάγκη, μέσα από την προσφορά περισσότερων από 70 ευέλικτων, διαδικτυακών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς όπως της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων και της δημόσιας υγείας.  Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό μοντέλο, που βασίζεται στη δυναμική, ψηφιακή πλατφόρμα της UNICAF, η οποία είναι προσβάσιμη από υπολογιστές και από κινητά τηλέφωνα, και  συνδυάζει την εξ αποστάσεως διδασκαλία με την εικονική καθοδήγηση των φοιτητών από τους εκπαιδευτές, αλλά και με την προσωπική επαφή σπουδαστών και καθηγητών σε εκπαιδευτικά κέντρα που λειτουργούν σε διάφορες χώρες.

«Η επέκταση της πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας προγράμματα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτελεί ένα αποφασιστικής σημασίας πρώτο βήμα στην προσπάθεια να βοηθηθούν οι σπουδαστές στην Αφρική ώστε να μπορούν να ανταγωνίζονται στην παγκόσμια οικονομική αρένα. Η ταχεία εξάπλωση της κινητής τηλεφωνίας και ειδικά των Smartphone, αλλά και η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την παροχή πρόσβασης σε προγράμματα ανώτατης εκπαίδευσης για εκατομμύρια σπουδαστές. Όμως, τα πανεπιστήμια στην Αφρική δεν μπορούν να αναπτυχθούν με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς που αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που θέλουν να σπουδάσουν», δήλωσε ο Δρ. Νίκος Νικολάου, ιδρυτής και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICAF, και πρόσθεσε: «Η δέσμευση της Goldman Sachs ενισχύει σημαντικά τη θέση της UNICAF ως η μεγαλύτερη ψηφιακή πλατφόρμα παροχής καινοτόμου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Αφρική. Το μοναδικό μας σύστημα έχει σχεδιασθεί ειδικά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Αφρικανών σπουδαστών. Είναι κτισμένο πάνω σε μια τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακή πλατφόρμα, που είναι φιλική προς τους χρήστες κινητών τηλεφώνων και προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα διεθνούς επιπέδου, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα στον καθένα, σε τιμές που οι φοιτητές στην Αφρική μπορούν να πληρώσουν». 

Πέραν του 85% των πτυχιούχων εργάζονται
Περισσότεροι από 16,000 φοιτητές παρακολουθούν αυτή την περίοδο μέσω της UNICAF ακαδημαϊκά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα για πιστοποιημένους τίτλους σπουδών από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αφρικής. Η νέα αυτή χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη UNICAF να αυξήσει τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών στις 100 και πλέον χιλιάδες, να επεκτείνει τον αριθμό προγραμμάτων που προσφέρει και να ιδρύσει μέχρι και πέντε νέες πανεπιστημιουπόλεις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει η UNICAF ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές πανεπιστημιακής διδασκαλίας και εκμάθησης, και έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητους εξεταστές και ρυθμιστικούς φορείς σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Τα προγράμματα της UNICAF έχουν σχεδιασθεί με στόχο να προσφέρουν στους αποφοίτους τις αναγκαίες δεξιότητες, γνώσεις και στοιχεία προσωπικής ανάπτυξης που θα τους εξασφαλίσουν εργοδότηση σε καλές θέσεις εργασίας και επαγγελματική επιτυχία, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν όχι μόνο τις οικογένειές τους και την κοινότητα όπου ζουν, αλλά και την οικονομία της χώρας τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέραν του 85% των πτυχιούχων της UNICAF εργάζονται. 

«Η UNICAF έχει αναπτύξει τεχνολογικά λειτουργικές λύσεις (tech-enabled solutions) στα μέτρα της Αφρικανικής αγοράς, που προσφέρουν εύκολη και οικονομική πρόσβαση στην ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση, και μπορεί να αντιμετωπίσει με μοναδικό τρόπο την αυξανόμενη διαφορά ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση πανεπιστημιακών προγραμμάτων και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Αφρικανική ήπειρο», δήλωσε ο Jules Frebault, Εκτελεστικός Διευθυντής της Goldman Sachs.

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»