Κ. Ξάνθης: Μεγάλες προοπτικές για τα Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία

InBusinessNews  09/11/2018 08:50
Κ. Ξάνθης: Μεγάλες προοπτικές για τα Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία

Κ. Ξάνθης: Μεγάλες προοπτικές για τα Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία

InBusinessNews  09/11/2018 08:50

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στο κυπριακό Fund Industry, κυρίως στον χώρο των Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων - AIFs, διαβλέπει ο Head Wealth Management Operations της Eurobank Cyprus, Κωνσταντίνος Ξάνθης.

RELATED ARTICLES


Όπως ανέφερε στο InBusinessNews στο πλαίσιο του 4th International Funds Summit, στην Eurobank Cyprus διαπιστώνεται έντονη κινητικότητα από επενδυτές και διαχειριστές με προτάσεις και επενδυτικά σχέδια για την δημιουργία νέων επενδυτικών ταμείων, τα οποία εάν εφαρμοστούν επιτυχώς, τα κεφάλαια υπό διαχείριση θα αυξηθούν στα επόμενα δύο χρόνια σε σημαντικό βαθμό και πέραν του €1 δισ.

Ποια είναι η σημασία του συνεδρίου;
Στο συνέδριο αναλύονται και παρουσιάζονται, από διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές, επίκαιρα θέματα και εξελίξεις που αφορούν τον χώρο των επενδυτικών ταμείων. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων αντιπροσωπεύει οργανισμούς και εταιρείες που διαβουλεύονται κανονιστικά θέματα, διαμορφώνουν και επηρεάζουν εξελίξεις που ενδιαφέρουν όλους όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων και επενδυτικών ταμείων. Το συνέδριο αποτελεί προβολή για την Κύπρο και το Fund Industry και δίνει την ευκαιρία σε  όλους τους συμμετέχοντες να συναντηθούν από κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, ακόμη και να ξεκινήσουν συνεργασίες.  
 
Πως βλέπετε την προσπάθεια της Κύπρου να μετατραπεί σε Funds Hub;
Στην Κύπρο γίνεται μια πολύ καλά συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να γίνει η χώρα ένα ευρωπαϊκό κέντρο για επενδυτικά ταμεία.  Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αγορά στην Κύπρο έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης κυρίως στο χώρο των Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων - AIFs.  Στην Eurobank Cyprus διακρίνουμε έντονη κινητικότητα από επενδυτές και διαχειριστές με προτάσεις και επενδυτικά σχέδια για την δημιουργία νέων επενδυτικών ταμείων, τα οποία εάν εφαρμοστούν επιτυχώς, τα κεφάλαια υπό διαχείριση θα αυξηθούν στα επόμενα δύο χρόνια σε σημαντικό βαθμό και πέραν του €1 δισ. Το ποσό αφορά μέγιστο ποσό άντλησης κεφαλαίων από επενδυτές σε σχέδια που έχουν υποβληθεί για αδειοδότηση και έχουν προσεγγίσει την Eurobank Cyprus για υπηρεσίες Depositary. 
 
Οι προοπτικές, το μέλλον και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος για να μετατραπεί ως Funds Hub;
Οι προοπτικές θεωρώ ότι είναι θετικές διότι η Κύπρος ως νέος παίκτης στην Ευρώπη, στο χώρο των επενδυτικών ταμείων, προσφέρει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, πλήρως εναρμονισμένο με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, με φιλική στάση στην επιχειρηματική δραστηριότητα.  Σε ό, τι αφορά τα πλεονεκτήματα όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι η ανταγωνιστικότητα, το αποτελεσματικό κόστος λειτουργίας, η ευελιξία, η διαφάνεια, η ευνοϊκή φορολόγηση και όλα αυτά σε ένα πλήρως εναρμονισμένο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. 
 
Γεωγραφικά ποιες χώρες μας ενδιαφέρουν περισσότερο;
Δυνητικά, μας ενδιαφέρουν επενδυτές και επενδυτικά ταμεία από όλες τις χώρες του κόσμου με την προϋπόθεση ότι επιζητούν να λειτουργούν στο πλαίσιο και τους κανονισμούς μιας Ευρωπαϊκής χώρας όπως είναι η Κύπρος. Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου αναμένουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Περισσότερες πληροφορίες για το 4th Cyprus Funds Summit στο www.cyprusfundssummit.com

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας