Jay Jackson: Διπλή η πρόκληση στον τομέα της ενέργειας

Στις παγκόσμιες και περιφερειακές τάσεις στον τομέα της ενέργειας αναφέρθηκε ο Jay Jackson manager for Europe/Caspian Exploration της ExxonMobil. Μιλώντας ενώπιον του 9ου Limassol Economic Forum ο κ. Jackson υπογράμμισε πως η πρόκληση που βρίσκεται ενώπιον της παγκόσμιας οικονομίας στον τομέα της ενέργειας είναι από τη μια να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε πηγές ενέργειας και από την άλλη θα πρέπει να υπάρχει μείωση των ρύπων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Υπογράμμισε πως μέχρι το 2040 αναμένεται να αυξηθεί δραματικά η ζήτηση για ενέργεια ιδιαίτερα από χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΟΣΑ και ιδιαίτερα από Κίνα και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πρόσθεσε η αποδοτικότητα στην χρήση ενέργειας αναμένεται να μετριάσει την ζήτηση.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της τεχνολογίας η οποία συμβάλλει στην περισσότερη εξάπλωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια. 

Αναφορικά με τους τομείς της οικονομίας όπου απαιτείται η χρήση πηγών ενέργειας, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και η οποία ευθύνεται για το 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο τομέας των μεταφορών ευθύνεται για το 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επισημαίνοντας πως στο μέλλον αναμένεται να μετριαστεί με την χρήση περισσότερο ηλεκτρονικών αυτοκινήτων και την χρήση μεταφορικών μέσων με χαμηλούς ρύπους.

Προέβλεψε επίσης πως μέχρι το 2040 οι εκπομπές ρύπων αναμένεται να μειωθούν κατά 25% στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως οι μειώσεις αναμένεται να προέλθουν από τον τομέα της βιομηχανίας και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ExxonMobil, ανέφερε, από το 2000 έχει επενδύσει γύρω στα $9 δις σε λύσεις στον τομέα των δραστηριοτήτων της ώστε να μειωθεί η εκπομπή των ρύπων.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands