ΥΠΟΙΚ: Ανακατατάξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο

Αβεβαιότητα επικρατεί σε ό, τι αφορά την παγκόσμια πολιτική καθώς υπάρχουν ανασφάλειες στο παγκόσμιο εμπόριο που δημιουργήθηκαν από τις ΗΠΑ ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στο 9ο Limassol Economic Forum ο κ. Γεωργιάδης έθεσε το ερώτημα κατά πόσον η κατάσταση αυτή οφείλεται μόνο στις ΗΠΑ. 

«Πιστεύω στο ελεύθερο εμπόριο και στις ανοικτές αγορές. Κατά την άποψή μου τα εμπορικά ελλείμματα δεν προκαλούν πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα των οικονομιών, αλλά μπορεί να αποτελεί πλεονέκτημα για μια χώρα να εισαγάγει φτηνότερα προϊόντα», είπε σχετικά ο υπουργός.

Σημείωσε πως ελεύθερο εμπόριο θα πρέπει να σημαίνει και «δίκαιο» εμπόριο, καταργώντας κάθε εμπόδιο στο ελεύθερο εμπόριο και όχι να θέτουμε προσκόμματα. «Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία στο παγκόσμιο εμπόριο, πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ότι η ΕΕ θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον ρόλο και να πάρει τα ηνία για να καθοδηγήσει το παγκόσμιο εμπόριο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Διερωτήθηκε ωστόσο κατά πόσον η ΕΕ θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον ρόλο την στιγμή που υπάρχει να αντιμετωπίσει το Brexit και τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκείς εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών. 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν θα πρέπει να μεταφέρονται εξουσίες σε ένα γραφειοκρατικό όργανο το οποίο δεν εκλέγεται, σημειώνοντας ότι χρειάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα εισαγάγουν περισσότερη ευελιξία και θα διευκολύνει το εμπόριο.

Δήλωσε επίσης θερμός υποστηρικτής της Τραπεζικής Ένωσης. 

Αναφερόμενος στην Κύπρο και τις πιθανότητες που έχει για να ανταγωνιστεί σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ο κ. Γεωργιάδης απάντησε με την φράση «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands