ΕΚΚ: Έπιασε δουλειά ο κόμβος καινοτομίας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αναφορικά με τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενημερώνει ότι οι πιθανοί αιτητές μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα του Κόμβου Καινοτομίας. 

Ο Κόμβος Καινοτομίας έχει αρχίσει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου τις εργασίες του. Περαιτέρω στοιχεία βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διαδικτυακό τόπο της ΕΚΚ (πατήστε εδώ). 

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να αποταθούν στον Κόμβο Καινοτομίας υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το Έντυπο Υποβολής Αιτήματος σε αρχείο τύπου word μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: innovationhub@cysec.gov.cy. Για τυχόν διευκρινίσεις, τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν επίσης να επικοινωνούν μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης innovationhub@cysec.gov.cy.

Ο κόμβος καινοτομίας διαχειρίζεται θέματα που αφορούν στη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (FinTech) και στην Κανονιστική Τεχνολογία (RegTech). 

Αναγνωρίζοντας ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη Χρηματοοικονομική και Κανονιστική Τεχνολογία, είναι ραγδαίες, η ΕΚΚ αποφάσισε τη δημιουργία του κόμβου καινοτομίας για να θεσπίσει έναν αποτελεσματικό και αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της συγκεκριμένης αγοράς και της ΕΚΚ, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων, καθώς επίσης και τη θέσπιση ενός τρόπου ρύθμισης, όπου κρίνεται απαραίτητο. 

Ο κόμβος καινοτομίας θα παρέχει τη δυνατότητα σε εποπτευόμενες και μη εποπτευόμενες οντότητες, που δραστηριοποιούνται στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ή προϊόντων, να έχουν πρόσβαση στην ΕΚΚ για να υποβοηθούνται στην πληρέστερη κατανόηση της εφαρμογής των ρυθμιστικών απαιτήσεων.

Περαιτέρω, οι οντότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Χρηματοοικονομικής και Κανονιστικής Τεχνολογίας, θα έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη εποπτική εμπειρογνωμοσύνη και σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με συμμετέχοντες της αγοράς και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ταυτόχρονα, μέσα από τον Κόμβο Καινοτομίας, η ΕΚΚ θα δύναται να αποκομίσει πληρέστερη εικόνα σε σχέση με τους κινδύνους και τα οφέλη που ενέχουν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και πλατφόρμες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Distributed Ledger Technology (DLT) (π.χ. Blockchain), κάτι που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός πληροφορημένου κανονιστικού περιβάλλοντος.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands