CNP Cyprialife: Αποταμιευτικό σχέδιο για ποδοσφαιριστές

Με στόχο να βοηθηθούν οι ποδοσφαιριστές να αποταμιεύσουν ένα αξιόλογο ποσό κατά τη διάρκεια της καριέρας, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή όταν σβήσουν τα φώτα της ποδοσφαιρικής τους καριέρας στηρίζοντας έτσι τον εαυτό τους, η CNP Cyprialife σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) προσφέρουν το νέο πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα προϊόν CYPRIA Provident Athletes’ Saving Plan.

Διαβάστε ακόμα: Ο Δ. Διονυσίου καταθέτει στην Ερευνητική για το Συνεργατισμό

Παρουσιάζοντας το νέο προϊόν ο πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP CYPRUS, Τάκης Φειδίας, ανέφερε πως πρόκειται για ένα ομαδικό ασφαλιστικό σχέδιο που μπορεί να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειες τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, σημείωσε πως προέκυψε η ανάγκη για ένα τέτοιο προϊόν το οποίο θα διασφαλίζει τους ποδοσφαιριστές, επισημαίνοντας πως σε αντίθεση με το εξωτερικό στην Κύπρο δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία και επαγγελματικό ταμείο για τους ποδοσφαιριστές. Στόχος του σχεδίου, πρόσθεσε, είναι να εξασφαλίσει στα μέλη του ΠΑ.Σ.Π. μια ομαλή μεταβατική περίοδο, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του InBusinessNews, ο κ. Νεοφυτίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο ομαδικό ασφαλιστικό σχέδιο να είναι διαθέσιμο και σε άλλες κατηγορίες αθλητών μετά από σχετικές διαβουλεύσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ρίχνει δίχτυα στη Μόσχα το Marr Tower

Χαρακτηριστικά του σχεδίου
Το προϊόν απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές, μέλη του ΠΑ.Σ.Π., που είναι πάνω από 18 χρόνων. Πρόκειται για επενδυτικό, αποταμιευτικό προϊόν. Με αυτό, ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να επενδύσει ένα ποσό τον μήνα (το ελάχιστο είναι €40 ενώ δεν υπάρχει μέγιστο ποσό) για να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο την ώρα που θα τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Το προϊόν προσφέρει πολύ ψηλά ποσοστά επένδυσης του ασφαλίστρου και είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον ΠΑ.Σ.Π.
 
Παρέχει επιλογές επενδυτικών ταμείων και επενδυτικού ρίσκου, τα οποία ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να διαμορφώσει και να αλλάξει κατά τη διάρκεια του σχεδίου. Προσφέρεται επίσης ασφαλιστική κάλυψη και υπάρχει δυνατότητα φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων. Επίσης, στο σχέδιο προβλέπεται η προσθήκη εφάπαξ ασφαλίστρων, όπως για παράδειγμα όταν μια χρονιά όπου ο ποδοσφαιριστής έχει διαθέσιμα χρήματα αν έλαβε κάποιο πριμ.

Αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του σχεδίου, η Γενική Διευθύντρια της CNP CYPRIALIFE, Άντρη Καλλιμάχου, επισήμανε πως ο ποδοσφαιριστής αποταμιεύει χρήματα τον καιρό που έχει σχετικά ψηλά εισοδήματα λόγω της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ενώ με το πρόγραμμα μπορεί να διεκδικήσει φοροαπαλλαγή στα ασφάλιστρα που πληρώνει με βάση τη σημερινή νομοθεσία.

Πρόσθεσε πως στο σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν και ξένοι ποδοσφαιριστές που εργάζονται στην Κύπρο και μπορούν να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν όταν αποχωρήσουν από την Κύπρο ώστε με την λήξη του σχεδίου να μπορούν να πάρουν χρήματα που έχουν αποταμιεύσει. Διευκρίνισε πως με τη λήξη του σχεδίου το χρηματικό ποσό παραχωρείται υπό την μορφή εφάπαξ ποσού το οποίο είναι αφορολόγητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι συμμετέχουν στο σχέδιο θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος των χρημάτων που έχουν αποταμιεύσει ανά πάσα στιγμή πριν από την λήξη του σχεδίου.

Τέλος, ο κ. Νεοφυτίδης επισήμανε πως στο σχέδιο έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και μέλη τους που δεν είναι στην ενεργό δράση.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα