Πλατφόρμα προσφοράς Andrey and Julia Dashin’s Foundation

Στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να προσφέρει κανείς στην κοινωνία, σύμφωνα με τον Andrey Dashin, ιδρυτή της ForexTime (FXTM) και συνιδρυτή του Andrey and Julia Dashin’s Foundation. Με σλόγκαν για το 2018 «make a positive change», το φιλανθρωπικό ίδρυμα στηρίζει μεγάλο αριθμό οργανισμών, επιδιώκοντας να επεκτείνει το πεδίο του με την ενσωμάτωση και νέων τρόπων δραστηριοποίησης. 
 
Tο Andrey and Julia Dashin’s Foundation ιδρύθηκε το 2014 από τον Andrey Dashin και τη σύζυγο του, Julia. Οι δύο τους πρεσβεύουν τη φιλοσοφία πως η δυνατότητα για μια θετική αλλαγή στη ζωή μιας κοινότητας, μιας οικογένειας ή ενός ανθρώπου είναι πάντοτε σημαντική. Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των λιγότερο προνομιούχων γιατί, ως άνθρωποι, έχουμε τα χαρίσματα της συμπόνιας και της γενναιοδωρίας. «Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τα χρησιμοποιήσουμε», σύμφωνα με τον κ. Dashin. 
 
Πλατφόρμα προσφοράς

Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί. Πώς το ίδρυμά σας διαφοροποιείται από αυτούς;
Είμαστε ενήμεροι για τις διάφορες σημαντικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στην Κύπρο. Επίσης γνωρίζουμε, από τη δεκάχρονη φιλανθρωπική μας δράση στη γενέτειρά μας Ρωσία, ότι υπάρχουν πολλές, ακόμα, ευκαιρίες για να προσφέρεις στην κοινωνία και να στηρίξεις αυτούς που έχουν ανάγκη. Μαζί με τη σύζυγό μου δημιουργήσαμε αυτό το ίδρυμα ως μια πλατφόρμα που θα μας επιτρέπει να βρισκόμαστε σε επαφή με τον κόσμο της Κύπρου και τα τοπικά προβλήματα, προσφέροντας ανακούφιση εκεί όπου μπορούμε.
 
Σε ποιους σκοπούς επικεντρώνεται η δράση του ιδρύματος;
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσπαθούμε να στηρίζουμε σκοπούς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την υγεία, το περιβάλλον, τις τέχνες, τον πολιτισμό και ασφαλώς τα παιδιά, στα οποία έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία. Τονίζω πάντα δε το γεγονός ότι η φιλανθρωπία δεν σημαίνει μόνο οικονομική βοήθεια, αλλά και αφιέρωση χρόνου και ενέργειας, χρησιμοποιώντας γνώση και δεξιότητες για το κοινό καλό και τη βελτίωση της ζωής των άλλων.
 
Ευρεία προσφορά
Ποιες είναι οι κυριότερες συνεργασίες που έχει το Andrey and Julia Dashin’s Foundation; 

Το ίδρυμα έχει συνάψει συνεργασίες με όλες, σχεδόν, τις καθιερωμένες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και τα γνωστά φιλανθρωπικά ιδρύματα της Κύπρου. Έχουμε, επίσης, συνεργαστεί με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες και παιδιά με αναπηρίες. Ακόμα, συμμετείχαμε στη χρηματοδότηση του ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης της Πρώτης Κυρίας, ώστε να προσφέρουμε οικονομική αρωγή σε φοιτητές. Ταυτόχρονα συμβάλαμε σε δράσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, του Συνδέσμου Αυτισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Γραφείου Ευημερίας, των Αλκυονίδων, του Hope For Children και πολλών άλλων.
 
Πώς γίνεται η επιλογή των οργανισμών που συνεργάζεστε;
Επιλέγουμε οργανώσεις που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και αξίες με εμάς, προσφέροντας χείρα βοηθείας σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.
Ως φιλανθρωπικός οργανισμός, σε επίπεδο εταίρων στο έργο μας, αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να αναπτύξουμε νέες συνεργασίες μέσω συνεργειών με τοπικές εταιρείες και φορείς. Έτσι αναπτύσσουμε μαζί καινούργιους τρόπους στήριξης αυτών που το έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα, ο κάθε οργανισμός λαμβάνει επιπρόσθετη βοήθεια για να επιτελέσει το έργο του.
 
Νέες ιδέες και πλάνα
Ποια τα μελλοντικά σχέδια του ιδρύματος;

Έχουμε πολλές ιδέες, τρέχοντα projects και συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα από πολλούς φορείς, ιδιωτικούς και μη, που ζητάνε τη βοήθειά μας καθημερινά. Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση, όπως όταν ξεκινήσαμε. Το σλόγκαν της καμπάνιας μας για το 2018 είναι - make a positive change. Με αυτό κατά νου, επιδιώκουμε να επεκτείνουμε το πεδίο δραστηριοποίησης του ιδρύματος, ώστε να ενσωματώσει νέους τρόπους προσφοράς στην κοινωνία της Κύπρου.
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εντάσσουν στη στρατηγική τους την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Έχουν, πιστεύετε, αρκούντως πεισθεί για την ωφελιμότητά της;
Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση είτε είναι εταιρεία είτε άτομο πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία. Είναι ένα αίσθημα που σε ανταμείβει και σε ολοκληρώνει Οι εταιρείες έχουν πολλά να κερδίσουν από την κοινωνική προσφορά, καθώς αυτή κτίζει θετική εικόνα, αυξάνει την αφοσίωση των καταναλωτών και ενδυναμώνει την επιχείρηση. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το πώς θα αναπτύξουν μια στρατηγική, που θα έχει όντως θετική επίδραση και αξία τόσο για τις ίδιες όσο και για την κοινωνία.
 
Έμφαση στα παιδιά
Ποιες από τις τελευταίες δράσεις του ιδρύματος θα ξεχωρίζατε;

Το ίδρυμα συνεργάστηκε πρόσφατα με τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, για να προσφέρει μια ευχάριστη βραδιά στη Λεμεσό σε 16 ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια που διαμένουν στο καταφύγιο της Λάρνακας. Επίσης διοργάνωσε εκδρομή στις Πλάτρες για 19 ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια του καταφυγίου της Λεμεσού. Παράλληλα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Terra Cypria - το κυπριακό ίδρυμα προστασίας του περιβάλλοντος -, για να προσφέρουμε μια πρωτότυπη διήμερη περιπέτεια στα παιδιά που διαμένουν στην Παιδική Στέγη Λευκωσίας. Θεωρούμε προνόμιο το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που, παρά την ηλικία τους, αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα και να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η ανάπτυξη θετικών αναμνήσεων και η προσφορά μιας αίσθησης κανονικότητας έχει τεράστια σημασία για τη ζωή τους.
 
 *Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού In Business
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»