Ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Youth Makerspace

Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου ενισχύθηκε το πρόγραμμα Youth Makerspace.

Σε δελτίο Τύπου του Οργανισμού Νεολαίας αναφέρεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παράδοσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου και Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Στέλιο Χειμώνα προς το Youth Makerspace.
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Makerspace στην Λάρνακα, απηύθυνε ο κ. Χειμώνας ο οποίος είπε πως «η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, δυναμικής συνεργασίας μεταξύ του ΨΠ και του Youth Makerspace και του Οργανισμού Νεολαίας ευρύτερα, με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία αφού διασφαλίζουν ότι ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς πόρους, το εργατικό δυναμικό, είναι κατάλληλα  καταρτισμένο ώστε να προσαρμόζεται  στις ανάγκες της εποχής και της αγοράς εργασίας».

Ως εκ τούτου, συνέχισε «η συνεργασία με το Youth Makerspace θα δώσει την ευκαιρία να οργανώνονται σε συνεχή βάση, προγράμματα κατάρτισης σε οργανωμένα σύνολα για να καλλιεργηθεί με αυτό τον τρόπο η κουλτούρα που απαιτείται προς επίτευξη της περαιτέρω ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων σε πολίτες, εργαζόμενους ή/και επιχειρήσεις και φυσικά στη νεολαία».
 
Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο υλοποίησης τόσο του Σχεδίου Δράσης Ψηφιακών Θέσεων Εργασίας όσο και της Εθνικής Δήλωσης Πολιτικής για την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας, ευχαρίστησε «θερμά τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου Στέλιο Χειμώνα για τη σημαντική και ενεργή συμβολή του στην περαιτέρω ενίσχυση του νέου και καινοτόμου προγράμματος του Οργανισμού Νεολαίας, Youth Makerspace» κα πρόσθεσε πως «στόχος είναι η ενδυνάμωση των νέων μέσα από την ανάπτυξη ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση του πνεύματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας των νέων και η παροχή πρόσβασης σε εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό».
 
Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον κ. Χειμώνα ότι «ο εξοπλισμός που δώρισε στο Makerspace θα αξιοποιηθεί πλήρως για την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους, εφόσον η εξοικείωση με την τεχνολογία είναι πλέον απαραίτητο προσόν για τους νέους, αφού η τεχνολογική επανάσταση επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας με τρόπους που δύο δεκαετίες προηγουμένως θα θεωρούσαμε ως επιστημονική φαντασία».
 
Ο κ. Σεντώνας είπε ακόμα ότι η σημερινή «τελετή σηματοδοτεί αφενός την έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας με τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου και αφετέρου αποτελεί αναγνώριση του έργου που επιτελεί το Youth Makerspace, εφόσον μέσα σε πέντε μόλις μήνες από την έναρξη λειτουργίας του κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ίδιων των νέων, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας και σημαντικών φορέων στον τομέα του επιχειρείν και στον τομέα της τεχνολογίας, όπως είναι στην προκειμένη ο Ψηφιακός Πρωταθλητής».
 
Εξέφρασε επίσης τη πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή «αποτελεί και την απαρχή μιας σειράς σημαντικών συνεργιών που θα αναπτύξει ο Οργανισμός Νεολαίας για το πρόγραμμα Youth Makerspace, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του προς όφελος των νέων του τόπου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Μενέλαος Μενελάου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands