Ένα λιμάνι - μοντέλο

Υπέροχο οικοδόμημα για τη Λεμεσό και την Κύπρο, ειδικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, χαρακτήρισε το νέο επιβατικό τερματικό, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby. 

Μιλώντας στην Επιχειρηματική Λεμεσό του ΕΒΕ Λεμεσού, ο κ. Meaby τόνισε ότι το νέο τερματικό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και προοπτικές για την Κύπρο.  

«Ο κλάδος της κρουαζιέρας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την DP World Limassol και με τη λειτουργία του νέου επιβατικού τερματικού, η εταιρεία φιλοδοξεί να καταστήσει τη Λεμεσό λιμένα βάσης και ελκυστική επιλογή για τις εταιρείες κρουαζιέρας», σημείωσε ακόμα. 

Η λειτουργία του συνεπάγεται σημαντική βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών, αναβαθμίζοντας κατ’ επέκταση τη συνολική εμπειρία τόσο των εταιρειών κρουαζιέρας όσο και των επιβατών. Όπως ανέφερε ο κ. Meaby, «μια ακμάζουσα αγορά κρουαζιέρας μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών για την τοπική και ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα».  

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τερματικό θα είναι επίσης διαθέσιμο προς ενοικίαση για τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων. 

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, η DP World Limassol επιδιώκει την αξιοποίηση ευκαιριών που προκύπτουν, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τον αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού. 

Βασισμένη στην πελατοκεντρική φιλοσοφία που διέπει κάθε λειτουργία της, η DP World Limassol, εστιάζει στην προώθηση επενδύσεων που θα ενισχύσουν την εξυπηρέτηση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μεγαλύτερων σκαφών, επεσήμανε καταληκτικά ο Charles Meaby.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά