Invest Career: Φέρνει πίσω στον τόπο τους τα ταλέντα της Κύπρου

Στον επαναπατρισμό εξειδικευμένων και προσοντούχων Κυπρίων επαγγελματιών του εξωτερικού στοχεύει η πλατφόρμα Invest Career, η οποία καταγράφει επιτυχημένη πορεία στον πρώτο μήνα της λειτουργίας της.

Η πλατφόρμα, η οποία προσφέρει άμεση και ακριβή αντιστοίχιση μεταξύ εργοδοτών και επαγγελματιών που αναζητούν ευκαιρίες εργοδότησης, λανσαρίστηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων – Invest Cyprus επίσημα στις 13 Απριλίου του 2018.

Μέχρι στιγμής στο Invest Career υπάρχουν 94 εγγεγραμμένες εταιρείες, περίπου 600 επαγγελματίες (χρήστες), καθώς και γύρω στις 100 θέσεις εργασίας.

Απώτερος στόχος των εμπνευστών της πλατφόρμας είναι να φτάσει στους 3,000-4,000 επαγγελματίες, καθώς και να εγγράψει περίπου 300-400 εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα: Οι δύο Βρετανοί πίσω από το καζίνο

Βοηθά εταιρείες και επαγγελματίες
Η πλατφόρμα επικεντρώνεται στους εξειδικευμένους επαγγελματίες για κάθε θέση, καθώς δεν στοχεύει να καταστεί απλώς ένας ιστότοπος εργοδότησης γενικού ενδιαφέροντος.

Σε επικοινωνία του InBusinessNews με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων, αρμόδια πηγή ανέφερε ότι αρκετές από τις διεθνείς εταιρείες που είχαν επιλέξει την Κύπρο ως βάση τους για να δραστηριοποιηθούν, δυσκολεύονταν να εξεύρουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και εξειδικευμένους επαγγελματίες για τη στελέχωση των ομίλων τους.

Αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, ο Οργανισμός δημιούργησε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών στελέχωσης και απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού. 

Διαβάστε ακόμα: Άνοδο €22 εκατ. στις πωλήσεις ακινήτων της Πανδώρα Επενδυτική

Σε Ευρώπη και μετά ΗΠΑ
Το Invest Career προσφέρει τη δυνατότητα σε Κύπριους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αποκτώντας θέση που να ανταποκρίνεται στην εξειδίκευση και τα προσόντα τους, αποφεύγοντας ταυτόχρονα το υψηλό κόστος ζωής που απαιτείται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Απευθύνεται επίσης σε Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία θέση εργασίας στην Κύπρο.

Η καμπάνια της πλατφόρμας έχει ήδη αρχίσει να τρέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις σχετικές συναντήσεις και παρουσιάσεις με την ομογένεια να έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ επόμενος σταθμός είναι η Ελλάδα και η Κεντρική Ευρώπη (κυρίως Γερμανία).

Βέβαια, παρόλο που η εκστρατεία επικεντρώνεται επί του παρόντος σε ευρωπαϊκές χώρες, εντούτοις σε κατοπινό στάδιο αναμένεται να επεκταθεί και στην Αμερική, νοουμένου ότι μόνο στη Νέα Υόρκη ζουν και εργάζονται περίπου 80,000 Κύπριοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των εταιρειών, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν, την ίδια ώρα που η πλατφόρμα δίνει την ευκαιρία στα μέλη της να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέες θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν με τις δεξιότητες και το συνολικό προφίλ τους.

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»