KPMG: Έτος παγκόσμιων συναλλαγών το 2018

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα M&A Predictor της KPMG, το 2018 αναμένεται να είναι ένα ακόμα γεμάτο έτος με παγκόσμιες συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών, ενώ οι προβλέψεις διάθεσης και ικανότητας για σύναψη συμφωνιών αναμένεται να αυξηθούν κατά 5% και 17% αντίστοιχα. Αυτό καταδεικνύει μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το 2017, όπου τα επίπεδα διάθεσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, μόλις στο 1%.
 
Το 2018 ξεκίνησε δυναμικά
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ενθουσιασμό και συνεχίζει από εκεί που έμεινε το τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τις συγχωνεύσεις και εξαγορές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 να ξεπερνούν το ένα $1 τρις - ένα άλμα σε σύγκριση με τα $749 δις του πρώτου τριμήνου του 2017. Η μέση αξία των συναλλαγών το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους παρουσίασε σημαντική αύξηση της τάξης του 42%, ανεβαίνοντας στο υψηλό δεκαετίας των $124 εκατ. και επιστρέφοντας πάνω από το όριο των $100 εκατ. που παρατηρήθηκε τα έτη 2015-2016.
 
«Μέσα σε ένα περιβάλλον ευνοϊκών κεφαλαιαγορών και χαμηλών επιτοκίων, η ζήτηση για ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία και εταιρείες παραμένει πολύ υψηλή. Είτε πρόκειται για μεγάλες εταιρείες με σημαντικά ποσά μετρητών στους ισολογισμούς τους, είτε για αυξανόμενα ποσά ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που αναζητούν συναλλαγές, οι δυνατοί παίκτες των συγχωνεύσεων και εξαγορών δραστηριοποιούνται έντονα και ανεβάζουν συνεχώς τις αξίες», ανέφερε ο κ. Philip Isom, επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών της KPMG International. «Η μεγάλη δυναμική των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δεν μπορεί να μείνει επ' αόριστον στο περιθώριο».

Διαβάστε ακόμα: Οι 10 +1 υψηλότερες απολαβές των CEOs στην Κύπρο
 
Περισσότεροι τομείς ακολουθούν την τάση για περισσότερη τεχνολογία
Οι διασυνοριακές συναλλαγές δεν άλλαξαν πολύ το 2017 σε σύγκριση με το 2016: λίγο περισσότερες από 9.000 συμφωνίες και πάνω από $1 τρις σε συνολική αξία. «Παρά τον θόρυβο που επικρατεί στο παγκόσμιο γεωπολιτικό τοπίο, ο τομέας των διασυνοριακών συμφωνιών, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο κ. Leif Zierz, επικεφαλής του Deal Advisory της KPMG International. «Αν αυτό συνδυαστεί με την αυξανόμενη πίεση για γρήγορο μετασχηματισμό και καινοτομία, τότε μιλάμε για μια ισχυρή αγορά το 2018, ειδικά σε συναλλαγές στον τομέα της τεχνολογίας, που συνεχίζουν να παίρνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας».
 
Ο κ. Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Deal Advisory της KPMG Κύπρου, δήλωσε: «Αναμένουμε ότι το διεθνές κλίμα και η δυναμική θα επηρεάσουν και την Κύπρο, είτε αυτό αφορά διασυνοριακές συναλλαγές είτε εγχώριες εξαγορές, καθώς οι τοπικοί επενδυτές αναζητούν καλύτερες αποδόσεις και οι επιχειρήσεις στοχεύουν σε καινοτόμες ευκαιρίες ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμα: Smart: Ανοίγει στην Αραδίππου
 
Σχετικά με το εργαλείο M&A Predictor της KPMG
Το M&A Predictor της KPMG είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους πελάτες μας να προβλέπουν τις παγκόσμιες τάσεις στις συγχωνεύσεις και εξαγορές, ώστε να προβαίνουν εγκαίρως στην απαιτούμενη ανάλυση που καθορίζει τη μετέπειτα στρατηγική τους.

Δειτε Επισης

Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY