Προκλήσεις και ευκαιρίες στην Κύπρο παρουσίασε η PwC σε επιχειρηματίες στη Ρωσία

Δελτίο Τύπου  04/04/2018 14:00
Προκλήσεις και ευκαιρίες στην Κύπρο παρουσίασε η PwC σε επιχειρηματίες στη Ρωσία

Προκλήσεις και ευκαιρίες στην Κύπρο παρουσίασε η PwC σε επιχειρηματίες στη Ρωσία

Δελτίο Τύπου  04/04/2018 14:00
Ιδιαίτερη απήχηση στο ρωσικό επιχειρηματικό κοινό είχε εκδήλωση της PwC Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα σε συνεργασία με την PwC Ρωσίας, με επίκεντρο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας  σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, επενδύουν ή επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Κύπρο.

RELATED ARTICLES


 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 3 Απριλίου με τη συμμετοχή, του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, του Έφορου Φορολογίας, κ. Γιάννη Τσαγγάρη, της Επικεφαλής Τμήματος Φορολογικών Γνωματεύσεων του Τμήματος Φορολογίας, κ. Σταυρούλας Βρασίδα, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ανδρέα Ανδρέου καθώς και άλλων μελών της PwC Κύπρου και PwC Ρωσίας.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  PwC Κύπρου κ. Ευγένιος Ευγενίου καλωσόρισε τους περισσότερους από 120 συμμετέχοντες της εκδήλωσης και επισήμανε την αξία της διαφάνειας στο επιχειρείν του σήμερα.
 
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων έγινε ενημέρωση για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ενώ αναλύθηκαν εις βάθος σημαντικές ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τη φορολογική πολιτική της Κύπρου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η προσέγγιση των κυπριακών αρχών σε σχέση με την ανταλλαγή πληροφοριών, η έκδοση φορολογικών τεχνικών εγκυκλίων (issuance of tax technical circulars), η τιμολόγηση μεταβιβάσεων (transfer pricing), καθώς και η εφαρμογή της Οδηγίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής (ATAD).
 
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον κυπριακό τομέα επενδυτικών ταμείων και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άτομα υψηλής καθαρής αξίας (High Net Worth Individuals), στο πλαίσιο ενός μεταβαλλόμενου διεθνούς επιχειρηματικού σκηνικού. Τέλος, μέλη της PwC Ρωσίας ανέλυσαν το σκηνικό που επικρατεί στη ρωσική αγορά σήμερα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας