Δ. Θεοδοσίου: Δεν φοβάμαι τίποτα στο επιχειρείν

Δεν φοβάμαι κάτι ως επιχειρηματίας, αν και υπάρχουν ανησυχίες και προβλήματα ανέφερε η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Chief Executive Officer της Tototheo Maritime. Μιλώντας ενώπιον του 2ου Business Leaders Summit η κ. Θεοδοσίου υπογράμμισε πως η εταιρεία κατάφερε να φθάσει εδώ που έχει φθάσει μέσα από υπολογισμένα ρίσκα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη εταιρεία Tototheo ξεκίνησε πριν από 32 στη Λεμεσό ως προμηθευτής ναυτιλιακού εξοπλισμού και πλέον είναι Όμιλος εταιρειών διαθέτοντας μεγάλο πορτοφόλιο ναυτιλιακών υπηρεσιών. Η κύρια υπηρεσία που προσφέρει είναι οι δορυφορικές επικοινωνίες. «Αποτελούμε μια οικογενειακή επιχείρηση και είμαστε η δεύτερη γενιά και με έδρα τη Λεμεσό επεκταθήκαμε σε Ελλάδα, Ντουμπάι και Σιγκαπούρη διαθέτοντας μεγάλο δίκτυο συνεργατών. Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε. Τα τρία τελευταία χρόνια είχαμε φθάσει στο σημείο όπου είχαμε να λάβουμε μια δύσκολη απόφαση, είτε να πωλήσουμε την εταιρεία μας σε μεγαλύτερη εταιρεία του εξωτερικού είτε να συνεχίσουμε με πιο μεγάλα όνειρα για να μπορούμε να σταθούμε δίπλα από τις μεγάλες εταιρείες. Ήδη έχουμε καταφέρει να είμαστε στην εμπορική ναυτιλία ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους παρόχους παγκοσμίως».
 
Η κ. Θεοδοσίου υπογράμμισε πως την διακατέχει σαφήνεια, οργάνωση και πως πάντα της αρέσει να δίνει λύσεις. Πρόσθεσε πως οι επιδιωκόμενες αλλαγές θα πρέπει να επέλθουν μέσα από την αλλαγή των ίδιων των διευθυντικών στελεχών.
 
Αναφερόμενη στο προσωπικό της εταιρείας, η κ. Θεοδοσίου σημείωσε πως η εταιρεία διαθέτει ικανότατα στελέχη και συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους και τα στελέχη να υπάρχει κίνητρο, ανταμοιβή, προσωπική ανάπτυξη.
 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας