Σ. Καραμοντάνης: Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη

Σ. Καραμοντάνης: Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη

Σ. Καραμοντάνης: Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη

Η διευθυντική διαδοχή σε οικογενειακές επιχειρήσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση και η δεύτερη γενιά θα πρέπει να έχει επίγνωση της ευθύνης για συνέχιση της επιχείρησης. Αυτό ανέφερε ο Σταύρος Καραμοντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Ltd και του Ομίλου εταιρειών Καραμοντάνη επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης ως μέλος της δεύτερης γενιάς. Πρόσθεσε πως τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο και πως ανέλαβε τα ηνία με την πλήρη συνεργασία των υπόλοιπων διευθυντικών στελεχών.

RELATED ARTICLES


 
Μιλώντας ενώπιον του 2ου Business Leaders Summit o κ. Καραμοντάνης ανέφερε πως ο ίδιος προτού αναλάβει τα ηνία, πέρασε από πολλά πόστα στην επιχείρηση και έμαθε πολλά. «Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο και πρέπει να εργαστείς πολύ σκληρά για να το καταφέρεις αυτό. Πρέπει να αποδέχεσαι τις συμβουλές και να κάνεις αυτοκριτική για να ξέρεις τις αδυναμίες σου για να μπορείς να έχεις τους σωστούς συμβούλους που είτε θα συμβουλεύουν είτε θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το πορτοφόλιο που τους έχεις αναθέσει».
 
Αναφερόμενος στο ανθρώπινο κεφάλαιο μιας επιχείρησης ο κ. Καραμοντάνης επισήμανε πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός. «Είμαστε και εμείς μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και όχι της οικογένειας. Κι αυτό είναι κάτι που μας έχουν μάθει οι Καραμονταναίοι και αποτελεί ένας από τους σοβαρούς λόγους που είμαστε μια πετυχημένη εταιρεία. Μια από τις επιτυχίες είναι να επιλέγεις το κατάλληλο προσωπικό για τις σωστές θέσεις έτσι ώστε να μπορούν να αποδώσουν. Δεν είναι τα μέλη της οικογένειας που θα πρέπει να αναλάβουν τα ηνία της επιχείρησης. Ο γιός θα είναι εκεί εάν και εφόσον μπορεί να αντεπεξέλθει».
 
Ερωτηθείς για την καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει μέχρι σήμερα από τον πατέρα του απάντησε πως «πρέπει να είσαι σε θέση να λαμβάνεις γρήγορες αποφάσεις και είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ικανότητα να κρίνεις γρήγορα αν θα πρέπει να προχωρήσεις με κάτι ή όχι».
 
Η συμβουλή θα έδινε σε ένα νέο επιχειρηματία και τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχει, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε πως «δεν μπορείς να γίνεις διευθυντικό στέλεχος από την μια μέρα στην άλλη. Να έχει πάθος γι αυτό που θέλει να κάνει, να είναι απαιτητικός και να μην δέχεται το όχι εύκολα. Όταν έχει το πάθος και πιστεύει σε αυτό που κάνει τότε είναι πολύ δύσκολο να μην πετύχει κάποιος».
 
Σε ό,τι αφορά την επένδυση στη Μάρινα Αγίας Νάπας, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στην επαρχία Αμμοχώστου και «στόχος μας είναι όπως καταστεί στολίδι της Ανατολικής Μεσογείου και είμαστε ικανοποιημένοι που επενδύουμε στον τόπο μας. Αλλά Μαρίνα της Αγίας Νάπας δεν κρατά το μαγικό ραβδί το οποίο θα επιλύσει τα προβλήματα της εποχικότητας ή της προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τις αρχές αλλά και με τα κυβερνητικά σύνολα που πρέπει να συνδράμουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας