H. Deist: Η κουλτούρα της Κύπρου μας διευκόλυνε

Η ρευστότητα και η πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση αποτελούν οι κυριότερες προκλήσεις για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και ανάπτυξης γης. Αυτό ανέφερε ο CEO της Atterbury Europe BV, Henk Deist, επισημαίνοντας πως σε αρκετές χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι στις μέρες μας υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση τραπεζικής χρηματοδότησης, ενώ σε ό,τι αφορά την Κύπρο υπογράμμισε πως τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται.
 
Μιλώντας ενώπιον του 2ου Business Leaders Summit o κ. Deist επισήμανε πως η άλλη μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία του αποτελεί η διαμόρφωση και αλλαγή των τάσεων των καταναλωτών και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αλλαγή και προσφορά μοναδικής εμπειρίας στους επισκέπτες στα εμπορικά κέντρα, καθώς σήμερα υπάρχει η επιλογή του online shopping.
 
Ως μεγαλύτερη του επιτυχία θεωρεί τη δημιουργία της Attebury Europe και απέδωσε την επιτυχία της στην κουλτούρα που διαθέτει η εταιρεία καθώς και στις σταθερές της αξίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Deist δραστηριοποιήθηκε για 15 χρόνια στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων, ενώ η Αttebury Europe δημιουργήθηκε μέσα από την νοτιοαφρικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Αttebury Properties και μετά από 22 χρόνια δραστηριποίησης, το 2015 επεκτάθηκε στην Ευρώπη κάνοντας την πρώτη επένδυση της στην Κύπρο εξαγοράζοντας το Τhe Mall of Cyprus και το Τhe Mall of Engomi. Στη συνέχεια προέβη σε επενδύσεις σε Σερβία και Ρουμανία όπου επιδιώκει να προσθέσει αξία στις επενδύσεις της μέσα από ευκαιρίες ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης.
 
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οι Κύπριοι επιχειρηματίες εξασκούν το επιχειρείν σε σχέση με άλλες χώρες ο κ. Deist υπογράμμισε πως οι Κύπριοι προβαίνουν σε μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεις, ενώ το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα είναι εύκολο να γνωρίζει ο καθένας τι κάνουν οι άλλοι. Πρόσθεσε πως το νομικό πλαίσιο της Κύπρου που προσομοιάζει με το αγγλικό δίκαιο αποτέλεσε εύκολος παράγοντας για την εταιρεία του να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο.
 
Παράλληλα, το γεγονός ότι στην Κύπρο μιλούν σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά συμβάλλει θετικά για τις ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν, σε αντίθεση με χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπου η κουλτούρα είναι διαφορετική, δεν μιλούν αγγλικά και υπάρχει έντονο το συναίσθημα στήριξης των τοπικών επιχειρηματιών και παραγωγών.
«Η Κύπρος για μένα είναι σαν ένα τραγούδι που το ακούς για πρώτη αλλά δεν σου αρέσει, αλλά σου μένει η μελωδία, δεν είναι όμορφο μόλις το αντικρίσεις αλλά αρχίζει να σου αρέσει στην πορεία. Η συμπάθεια που τρέφεις καλλιεργείται αργά αλλά παραμένει για πάντα. Μου αρέσει η Κύπρος και την επισκέπτομαι συχνά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Δειτε Επισης

Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Harris Kyriakides: Τα νέα νομικά δεδομένα για τις τράπεζες
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Latest Developments in Insurance Law»