H. Deist: Η κουλτούρα της Κύπρου μας διευκόλυνε

Η ρευστότητα και η πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση αποτελούν οι κυριότερες προκλήσεις για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και ανάπτυξης γης. Αυτό ανέφερε ο CEO της Atterbury Europe BV, Henk Deist, επισημαίνοντας πως σε αρκετές χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι στις μέρες μας υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση τραπεζικής χρηματοδότησης, ενώ σε ό,τι αφορά την Κύπρο υπογράμμισε πως τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται.
 
Μιλώντας ενώπιον του 2ου Business Leaders Summit o κ. Deist επισήμανε πως η άλλη μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία του αποτελεί η διαμόρφωση και αλλαγή των τάσεων των καταναλωτών και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αλλαγή και προσφορά μοναδικής εμπειρίας στους επισκέπτες στα εμπορικά κέντρα, καθώς σήμερα υπάρχει η επιλογή του online shopping.
 
Ως μεγαλύτερη του επιτυχία θεωρεί τη δημιουργία της Attebury Europe και απέδωσε την επιτυχία της στην κουλτούρα που διαθέτει η εταιρεία καθώς και στις σταθερές της αξίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Deist δραστηριοποιήθηκε για 15 χρόνια στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων, ενώ η Αttebury Europe δημιουργήθηκε μέσα από την νοτιοαφρικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Αttebury Properties και μετά από 22 χρόνια δραστηριποίησης, το 2015 επεκτάθηκε στην Ευρώπη κάνοντας την πρώτη επένδυση της στην Κύπρο εξαγοράζοντας το Τhe Mall of Cyprus και το Τhe Mall of Engomi. Στη συνέχεια προέβη σε επενδύσεις σε Σερβία και Ρουμανία όπου επιδιώκει να προσθέσει αξία στις επενδύσεις της μέσα από ευκαιρίες ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης.
 
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οι Κύπριοι επιχειρηματίες εξασκούν το επιχειρείν σε σχέση με άλλες χώρες ο κ. Deist υπογράμμισε πως οι Κύπριοι προβαίνουν σε μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεις, ενώ το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα είναι εύκολο να γνωρίζει ο καθένας τι κάνουν οι άλλοι. Πρόσθεσε πως το νομικό πλαίσιο της Κύπρου που προσομοιάζει με το αγγλικό δίκαιο αποτέλεσε εύκολος παράγοντας για την εταιρεία του να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο.
 
Παράλληλα, το γεγονός ότι στην Κύπρο μιλούν σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά συμβάλλει θετικά για τις ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν, σε αντίθεση με χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπου η κουλτούρα είναι διαφορετική, δεν μιλούν αγγλικά και υπάρχει έντονο το συναίσθημα στήριξης των τοπικών επιχειρηματιών και παραγωγών.
«Η Κύπρος για μένα είναι σαν ένα τραγούδι που το ακούς για πρώτη αλλά δεν σου αρέσει, αλλά σου μένει η μελωδία, δεν είναι όμορφο μόλις το αντικρίσεις αλλά αρχίζει να σου αρέσει στην πορεία. Η συμπάθεια που τρέφεις καλλιεργείται αργά αλλά παραμένει για πάντα. Μου αρέσει η Κύπρος και την επισκέπτομαι συχνά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας