ΚΟΑ: Χρειάζονται πολλά βήματα στον αθλητικό τουρισμό

Στους υφιστάμενους σχεδιασμούς του ΚΟΑ για υποστήριξη του τομέα αθλητικού τουρισμού, μέσω της οικονομικής στήριξης  των Αθλητικών Ομοσπονδιών και Αθλητικών Σωματείων, αναφέρθηκε από το βήμα του Sports Tourism Conference, ο Πρόεδρος της  Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού και  Μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ, Λεόντιος Τσέλεπος.
Τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο σε ότι αφορά τον συγκεκριμένε τομέα, αν και έχουμε ακόμα πολλά βήματα να διανύσουμε.
 
Αναφερόμενος στην οικονομική διάσταση του αθλητισμού στην Κύπρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
• Το μερίδιο του αθλητισμού στην οικονομία το 2011 ήταν 3.52% με συνεισφορά €610εκ. 
• Ο αριθμός των εργαζομένων στον αθλητισμό ήταν 8,500 το 2011 ή ποσοστό 2.27% του ανθρώπινου δυναμικού
 
Αναφέρθηκε στην ανασύσταση, το 2016 της κοινής επιτροπής ΚΟΑ – ΚΟΤ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας.  Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα κανάλι επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ γίνεται συντονισμός κοινών δράσεων και σχεδιασμών.  Σημαντική είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσέλεπο, η διενέργεια σειράς συναντήσεων με Ομοσπονδίες – focus groups για ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν.
 
Στάθηκε ιδιαίτερα στη χρήση ιδιόκτητων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο από ξένες χώρες, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Δανία κ.α., παρουσιάζοντας παράλληλα και τις δράσεις του οργανισμού για ενημέρωση των ξένων γύρω από τις εν λόγω εγκαταστάσεις. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στις γειτονικές χώρες
 
Ο κ. Τσέλεπος αναφέρθηκε επίσης στις διάφορες δράσεις  και ενέργειες του ΚΟΑ για ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, όπως και στις επιχορηγήσεις  του ΚΟΑ προς ομοσπονδίες για το σκοπό αυτό. Όπως είπε, το 2017 δόθηκαν €156.000  για διεθνείς αγώνες στην Κύπρο, έναντι €182.250  το 2016. Αντίστοιχα, το 2017 επιχορηγήθηκε ποσό ύψους €921.700 για διεθνείς συμμετοχές στο εξωτερικό, έναντι €835.000 το 2016.  Την ίδια ώρα, για διεθνή συνέδρια δόθηκαν  €68.000 το 2016, έναντι €87.000 το 2017. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»