Συμμετοχικό καθεστώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης χορηγήθηκε στο “Hope For Children” CRC Policy Center

Στις αρχές του 2018, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center απέκτησε συμμετοχικό καθεστώς στη Διάσκεψη των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΔΜΚΟ) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το “Hope For Children” CRC Policy Center είναι ο πρώτος Κυπριακός Οργανισμός που έχει αποκτήσει το εν λόγω καθεστώς και  θα είναι σε θέση να συμμετέχει από το τρέχον έτος στις συνεδρίασεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που διεξάγονται από τη Διάσκεψη.
 
Οικοδομώντας μια εταιρική σχέση βασιζόμενη στα κοινά συμφέροντα και τον αμοιβαίο σεβασμό, η εργασία του “Hope For Children”CRC Policy Center στον τομέα των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της απόκτησης αυτού του καθεστώτος, θα επωφεληθεί από τις επαφές και τη συνεργασία του με έναν δυναμικό και ενεργό Οργανισμό όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης.
 
Επί του παρόντος, 288 ΔΜΚΟ από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνουν συμμετοχικό καθεστώς και συνθέτουν από το 2005, το συνέδριο που αποτελεί τον πυλώνα της κοινωνίας των πολιτών στο “τετράλογο” του Συμβουλίου της Ευρώπης με την Επιτροπή των Υπουργών, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και τη Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών. Μέσω αυτού του καθεστώτος, το οποίο διέπεται από το Ψήφισμα της Επιτροπής των Υπουργών (2003)8, οι διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορούν να  επιστήσουν την προσοχή του Συμβουλίου της Ευρώπης στις αλλαγές που γίνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι επακόλουθες συνέπειες τους, όπως επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Υπό το πρίσμα αυτό, η συνεργασία του “Hope For Children” CRC Policy Center με το Συμβούλιο της Ευρώπης θα φέρει θετικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην προστασία και προώθηση των δικαιώματων του παιδιού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.
 
Το καθεστώς αναγνωρίζει το ρόλο των ΔΜΚΟ στην ανάπτυξη των πολιτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενισχύει τόσο τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα εργασίας της οργάνωσης, όσο και στο συντονισμό των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου με τους διάφορους οργανισμούς των κρατών μελών. Αυτό καθίσταται εφικτό καθώς το Συμμετοχικό Καθεστώς παρέχει στις διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις ένα πραγματικο δικαιώμα συναπόφασης στα θεσμικά όργανα του Οργανισμού.

Δειτε Επισης

Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»