Ευρωπαϊκά κονδύλια: Κλειδί στην ανάπτυξη των κυπριακών ΜμΕ

Το 4ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, έχει αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα ενημέρωσης των Κύπριων επιχειρηματιών και των κυπριακών ΜμΕ, σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς πόρους.

11 δημόσιοι λειτουργοί και σύμβουλοι επιχειρήσεων, καθώς και δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ξεκλείδωσαν τα μυστικά των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων, που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Κομβικό ρόλο στην ένταξη έργων στα Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα έχει η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) η οποία, μέσω της Πύλης Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, παρέχει δωρεάν σημαντικές πληροφορίες για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των κυπριακών επιχειρήσεων.

Ένα σημαντικό κομμάτι των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων διοχετεύεται σε επιχειρήσεις έρευνας και καινοτομίας, μέσω του Enterprise Europe Network Cyprus, συντονιστής του οποίου είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Διαβάστε ακόμα: 4ο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης

Τον σημαντικό ρόλο τόσο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης όσο και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην παροχή χαμηλότοκων επιχειρηματικών δανείων αλλά και επιδοτούμενων συμβουλευτικών υπηρεσιών ανέδειξαν στο Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης η Γαβριέλλα Καντούνα, υπεύθυνη του προγράμματος “Advice for Small Businesses” της ΕΤΑΑ και η Σάβια Ορφανίδου, λειτουργός της ΕΤΕπ.

Το 4ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης διοργάνωσε η εταιρεία IMH, με χορηγό την GrantXpert Consulting και χορηγούς επικοινωνίας τα περιοδικά IN Business, Gold και τον REPORTER.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands