Ευρωπαϊκά κονδύλια: Κλειδί στην ανάπτυξη των κυπριακών ΜμΕ

  12/02/2018 17:07
Ευρωπαϊκά κονδύλια: Κλειδί στην ανάπτυξη των κυπριακών ΜμΕ

Ευρωπαϊκά κονδύλια: Κλειδί στην ανάπτυξη των κυπριακών ΜμΕ

  12/02/2018 17:07
Το 4ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, έχει αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα ενημέρωσης των Κύπριων επιχειρηματιών και των κυπριακών ΜμΕ, σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς πόρους.

RELATED ARTICLES11 δημόσιοι λειτουργοί και σύμβουλοι επιχειρήσεων, καθώς και δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ξεκλείδωσαν τα μυστικά των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων, που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Κομβικό ρόλο στην ένταξη έργων στα Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα έχει η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) η οποία, μέσω της Πύλης Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, παρέχει δωρεάν σημαντικές πληροφορίες για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των κυπριακών επιχειρήσεων.

Ένα σημαντικό κομμάτι των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων διοχετεύεται σε επιχειρήσεις έρευνας και καινοτομίας, μέσω του Enterprise Europe Network Cyprus, συντονιστής του οποίου είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Διαβάστε ακόμα: 4ο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης

Τον σημαντικό ρόλο τόσο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης όσο και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην παροχή χαμηλότοκων επιχειρηματικών δανείων αλλά και επιδοτούμενων συμβουλευτικών υπηρεσιών ανέδειξαν στο Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης η Γαβριέλλα Καντούνα, υπεύθυνη του προγράμματος “Advice for Small Businesses” της ΕΤΑΑ και η Σάβια Ορφανίδου, λειτουργός της ΕΤΕπ.

Το 4ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης διοργάνωσε η εταιρεία IMH, με χορηγό την GrantXpert Consulting και χορηγούς επικοινωνίας τα περιοδικά IN Business, Gold και τον REPORTER.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας