Στην Κύπρο ο Rick Traer, CEO, Canadian Sport Tourism Alliance

Ο Rick Traer, διευθύνων σύμβουλος της Καναδικής Αθλητικής Τουριστικής Συμμαχίας (Canadian Sport Tourism Alliance) είναι ένας εκ των ομιλητών του  “Sports Tourism Conference”, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Στην παρουσίασή του, με θέμα “Full STEAM Ahead!”, ο Traer θα επικεντρωθεί στο πώς ο Καναδάς έχει αναπτύξει μια ποικιλία πρωτοποριακών εργαλείων βιομηχανίας ώστε να βοηθήσει κοινότητες όλων των μεγεθών να συμμετέχουν πιο ενεργά στον κλάδο του Αθλητικού Τουρισμού. Όπως θα  εξηγήσει, το έργο της Καναδικής Αθλητικής Τουριστικής Συμμαχίας (CSTA) συνέβαλλε σημαντικά στην κατάταξη του Καναδά στο Νο5 ως Host Nation (Sportcal 2017) με περισσότερες από 50 διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα από το 2008 και κάθε χρόνο στον Καναδά. Το μοντέλο οικονομικής αξιολόγησης Αθλητικού Τουρισμού (STEAM), το οποίο δρομολογήθηκε από το CSTA το 2002, είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο οικονομικής αξιολόγησης βασισμένο στο διαδίκτυο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πρόβλεψη και τη μέτρηση του οικονομικού αντίκτυπου ενός αθλητικού γεγονότος σε κοινότητα υποδοχής. 

Ο Rick Traer έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Καναδικής Αθλητικής Τουριστικής Συμμαχίας (CSTA) από την ίδρυσή της το Νοέμβριο του 2000, επιβλέποντας την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας του Αθλητικού Τουρισμού (ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και της σημερινής κατάταξης του Καναδά ως της κορυφαίας χώρας υποδοχής, παγκοσμίως. Έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών διεθνώς αναγνωρισμένων εργαλείων βιομηχανικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου οικονομικής αξιολόγησης του Αθλητικού Τουρισμού (STEAM) -της πρώτης εφαρμογής μέσω διαδικτύου για την πρόβλεψη και μέτρηση του οικονομικού αντίκτυπου ενός αθλητικού γεγονότος σε κοινότητα υποδοχής. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οτάβα με μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Αθλητισμού και διαθέτει μακρά εμπειρία και προϊστορία στον μπασκετικό χώρο, σε τοπικό, επαρχιακό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Υπηρέτησε δύο θητείες ως Πρόεδρος της FIBA Αμερικής (2000-2006), που είναι το διοικητικό όργανο για το μπάσκετ στην Αμερική και εδρεύει στο San Juan του Πουέρτο Ρίκο. Διετέλεσε, επίσης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Παναμερικανικών Αθλητικών Συνομοσπονδιών (2003-2007) και υπήρξε μέλος της Καναδικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας (1993-97).

Πριν από τη συμμετοχή του στην CSTA, ο κ.Traer συμμετείχε για περίπου 15 χρόνια στα εθνικά κι επαρχιακά αθλητικά συστήματα στον Καναδά, μεταξύ των οποίων 8 έτη ως εκτελεστικός διευθυντής του Καναδικού Συνδέσμου Καλαθοσφαίρισης (1989-1997), επιβλέποντας την εκτέλεση επαρχιακών κι εθνικών διαγωνισμών πρωταθλήματος. Έχει προεδρεύσει σε συνολικά 4 διεθνείς διαγωνισμούς μπάσκετ που διοργανώνονται στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIBA το 1994, που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο και το Χάμιλτον.

Το “Sports Tourism Conference” θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2018, 08:30-15:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. 

Η υπόλοιπη θεματολογία διαμορφώνεται ως εξής:
•    Η εξελικτική πορεία του Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο
•    Outlook of the Global Sports Tourism Market
•    The Winning Ingredients: A look at destinations that have successfully climbed the sports index (Case studies Presentations)
•    Understanding a Sport Tourist’s Motivations to Maximise Destination Impact 
•    The Sports Facilities Management: How detailed research and guided planning can lead to successful sports destinations
•    Sports Facilities Management
•    Η σημασία του Αειφόρου Τουρισμού και η εφαρμογή του στον Αθλητικό Τουρισμό
•    Αθλητικός Τουρισμός: Κίνητρα από τον ΚΟΤ
•    Ο Αθλητικός Τουρισμός και το μέλλον του μέσω των σχεδιασμών του ΚΟΑ
•    Συζήτηση Πάνελ: Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Κύπρο 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:
•    Δ.Σ. όλων των αθλητικών οργανισμών της Κύπρου
•    Προσωπικό και Διεύθυνση αθλητικών φορέων, ομοσπονδιών και ομάδων (γενικός διευθυντής, διευθυντής μάρκετινγκ κλπ.)
•    Υψηλόβαθμα στελέχη που ασχολούνται με τον Αθλητικό Τουρισμό και την Τουριστική Βιομηχανία 
•    Δήμους και κοινότητες που ασχολούνται με τον Αθλητικό Τουρισμό
•    Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και αθλητικά αναπτυξιακά προγράμματα
•    Εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές Μάρκετινγκ και στελέχη Μάρκετινγκ από εταιρείες-χορηγούς αθλημάτων
•    Αθλητικογράφους - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
•    Ξενοδοχειακές Μονάδες
•    Ταξιδιωτικά γραφεία 

Για περισσότερες Πληροφορίες κι Εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.
 
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οργανωτής: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), Συνδιοργανωτές: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), Χορηγοί: ΟΠΑΠ Κύπρου, RCB Bank, Με τη στήριξη του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), Συντονισμός: IMH, Χορηγοί Επικοινωνίας: Gold, INBusiness

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ - τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονική διεύθυνση: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol