ΚΕΒΕ Business Leader - Υπηρεσίες ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης

InBusinessNews  08/12/2017 22:09
ΚΕΒΕ Business Leader - Υπηρεσίες ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης

ΚΕΒΕ Business Leader - Υπηρεσίες ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης

InBusinessNews  08/12/2017 22:09

Στον Ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηyperion Systems Engineering, Συμεών Κασσιανίδη δόθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Υπηρεσίες στα 4α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Συμεών Κασσιανίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό.                                

Ο πατέρας του, Χριστόφορος, ήταν καρδιολόγος - παθολόγος και η μητέρα του Γκλόρια ίδρυσε και λειτουργεί τα τελευταία
40 χρόνια την γκαλερί τέχνης Γκλόρια στη Λευκωσία.                  

Zει με τη σύζυγο και τους τρεις γιους του στη Λευκωσία.

Είναι χημικός μηχανικός με πρώτο πτυχίο από το ΜΙΤ και διδακτορικό στη βιομηχανική πληροφορική από το Imperial College of Science, Technology and Medicine. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του οδήγησαν στην ίδρυση της Ηyperion Systems Engineering. Από την αρχή η αγορά που στόχευσε και κατέκτησε ήταν οι μεγάλες εταιρείες της διεθνούς βιομηχανίας διεργασιών.  Παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου από την ίδρυσή του το 1993.

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται και με τα κοινά.  Υπηρέτησε στο συμβούλιο του ΧΑΚ και του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Υπήρξε πρόεδρος του εκκολαπτηρίου νεοφυών εταιρειών Διογένης, ενώ  πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου.                                                    

Στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να βοηθά εταιρείες στα αρχικά τους στάδια και νέους επιχειρηματίες, ενώ υπήρξε μέλος διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών εταιρειών και ιδρυμάτων.

Είναι συλλέκτης έργων μοντέρνας τέχνης. Έχει δε πάθος με τη μουσική και μέχρι το τέλος των φοιτητικών του χρόνων συμμετείχε σε συγκροτήματα ροκ μουσικής.  Είναι, επίσης, ιστιοπλόος με εμπειρία σε μικρά και μεγάλα σκάφη.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας