ΚΕΒΕ Business Leader - Βιομηχανία: Εύη Παπαδοπούλου και Κικούλα Κότσαπα

Το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Βιομηχανία έλαβαν η Εύη Παπαδοπούλου και η Κικούλα Κότσαπα στην τέταρτη διοργάνωση των KEBE Business Leader Awards.

Η Εύη Παπαδοπούλου είναι Marketing director, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών ΚΕΑΝ και πρόεδρος της Ιθύνουσας εταιρείας Τάκης Χριστοδούλου Λτδ. Εταιρεία Αναψυκτικών ΚΕΑΝ Λτδ.

Η Κικούλα Κότσαπα είναι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών ΚΕΑΝ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ιθύνουσας εταιρείας Τάκης Χριστοδούλου Λτδ. Εταιρεία Αναψυκτικών ΚΕΑΝ Λτδ

Η Εύη Παπαδοπούλου και η Κικούλα Κότσαπα, θυγατέρες της οικογένειας Τάκη και Χρυστάλλας Χριστοδούλου, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Λεμεσό, έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό και από την επιστροφή τους μέχρι σήμερα δεν έπαψαν να εργάζονται στην ΚΕΑΝ για τις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η Εύη Παπαδοπούλου φοίτησε στο Αθηναίδειον Γυμνάσιο. Σπούδασε στο Cambridge College of Arts and Technology για το Higher National Diploma και στο Brunel University UK για το ΒSc Economics.                                               

Εργάστηκε στο Department of Trade and Industry για τη δημιουργία information centers for small firms, στο πλαίσιο πανεπιστημιακής εργασίας. Από το 1976 εργάζεται στην οικογενειακών συμφερόντων εταιρεία KEAN, όπου κατέχει τη θέση marketing director.                                     

Είναι πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Τάκης Χριστοδούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΑΝ και των άλλων θυγατρικών εταιρειών του ομίλου.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Βιομηχανικής Ανάπτυξης, επιτροπών της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, του Curium Rotary Club και του International Young Presidents Organization. Σήμερα η κυρία Παπαδοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου και vice president της ευρωπαϊκής Europa Donna.
Είναι παντρεμένη με τον Λάκη Παπαδόπουλο από την Αμμόχωστο, έχουν δυο παιδιά και δυο εγγόνια.  

Η Κικούλα Κότσαπα αποφοίτησε με άριστα από το Λανίτειο Γυμνάσιο και πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.  Μιλά  Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Μετά από σύντομη συνεργασία στο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου της Ζυρίχης επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή βιομηχανία ΚΕΑΝ.      

Σήμερα είναι πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών ΚΕΑΝ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ιθύνουσας εταιρείας Τάκης Χριστοδούλου.                              
Ευρεία είναι, όμως, η δράση της και στα κοινά. Σήμερα είναι: Επίτιμη γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Λεμεσού, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κυπριακού οργανισμού τυποποίησης καθώς και της κυπριακής εταιρείας πιστοποίησης.  Είναι, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Green Dot Cyprus και πρόεδρος  του Σωματείου Φίλοι του ΤΕΠΑΚ.
Στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Χυμοποιών και Κονσερβοποιών Κύπρου, όπως και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών, πάρεδρος στο δικαστήριο εργατικών διαφορών και μέλος της επιτροπής παρακολούθησης στο Υπουργείο Γεωργίας του σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης 2007 - 2013.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χρ. Κότσαπα και μητέρα δυο παιδιών.

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ