ΚΕΒΕ Business Leader - Ναυτιλία o Πόλυς Β. Χατζηωάννου

Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία ανακηρύχθηκε o Πόλυς Β. Χατζηωάννου, CEO και chairman του διοικητικού συμβουλίου της Safe Bulkers INC.

Ο Πόλυς Β. Χατζηωάννου εισήλθε στον τομέα της ναυτιλίας το 1987 και συγκεκριμένα στην εταιρεία που δημιούργησε ο πατέρας του, Βάσος, στο Λονδίνο.

Το 1993 παρέλαβε τα ηνία και ίδρυσε στον Πειραιά τη Safety Management Overseas SA, προχωρώντας στην ανανέωση του στόλου με τρία νεότευκτα πλοία 73.000 τόνων από τα ναυπηγεία Samsung της Νοτίου Κορέας.

Τα επόμενα 15 χρόνια η εταιρεία αναπτύχθηκε με 37 πλοία υψηλών προδιαγραφών από τα ιαπωνικά ναυπηγεία Tsuneishi, IHI, Sasebo και Imabari  και με άλλα εννέα από την Κορέα και την Κίνα.

Τον Μάιο του 2008 ο Πόλυς Χατζηωάννου κατάφερε να εισαγάγει την εταιρεία του στο χρηματιστήριο NYSE, με την επωνυμία Safe Bulkers INC., όπου και διαπραγματεύεται μέχρι σήμερα.
 
Έκτοτε η εταιρεία, παρά τις αντίξοες συνθήκες της ναυλαγοράς,  συνεχίζει να αυξάνει τον στόλο της, φτάνοντας σήμερα στα 38 πλοία άνω των 75.000 τόνων, μέσου όρου ηλικίας επτά ετών και συνολικής μεταφορικής ικανότητας άνω των 3.4 εκατομμυρίων τόνων. Επιπλέον, την περίοδο 2015-2017 ο Πόλυς Χατζηιωάννου προχώρησε στην παράλληλη δημιουργία ιδιωτικού στόλου 10 πλοίων με μέσο όρο ηλικίας τα τέσσερα έτη.

Ο όμιλος βρίσκεται σήμερα στην κορυφή των υποστηρικτών του κυπριακού νηολογίου, καθότι -πάρα το τουρκικό εμπάργκο- 45 από τα 48 πλοία του ταξιδεύουν με τη σημαία της Κύπρου.

Το 2015 η εταιρεία άνοιξε ναυτιλιακό γραφείο στην Λεμεσό, όπου μετεγκαταστάθηκε και ο ίδιος οικογενειακώς με τη σύζυγο του Σοφία και τα πέντε παιδιά τους, επιστρέφοντας στις ρίζες του. Το γραφείο διαχειρίζεται τη μεγάλη πλειοψηφία του εταιρικού στόλου, ενώ η λειτουργία του υπόλοιπου γίνεται από τα γραφεία της Αθήνας και του Μονακό.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά