Φίλιππος Σώσειλος: «Οι ηγέτες πρέπει να δράσουν τώρα»

Φίλιππος Σώσειλος: «Οι ηγέτες πρέπει να δράσουν τώρα»

Φίλιππος Σώσειλος: «Οι ηγέτες πρέπει να δράσουν τώρα»

Την ανάγκη να βλέπουν πάντα μπροστά οι επιχειρήσεις, τόνισε ο Business Consulting της PwC Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος κατά την ομιλία του στο 16th Leadership and HR Management Conference που διοργανώνεται σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, με ανανεωμένη δομή και περιεχόμενο. 

RELATED ARTICLES


Στόχος του συνεδρίου  είναι να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σ’ ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και να προταθούν λύσεις από διεθνούς εμβέλειας διακεκριμένους ομιλητές, όπως ο Charles Lawrence Oldroyd, global HR manager, Danone (Ολλανδία) και η Michelle Rodding, center of excellence - talent acquisition specialist, Mondelēz International (Ηνωμένο Βασίλειο).         

Στην κατεύθυνση κατά την οποία θα πρέπει να κατευθυνθούν οι επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο ομιλητής και σε όλα όσα πρέπει να υιοθετήσουν, έτσι ώστε να προλάβουν την αγορά και την τεχνολογία που όλο και αλλάζουν.  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στις start up εταιρείες, που εισάγουν νέες φρέσκες ιδέες στην αγορά, κερδίζοντας μερίδιό της. 

Στις διαφορές που εντοπίζονται ανάμεσα στις start up εταιρείες και τους μεγάλους οργανισμούς, αναφέρθηκε στη συνέχεια. Οι πρώτες εμφανίζονται περισσότερο εξοικειωμένες με τις αλλαγές, καινοτόμες, ευέλικτες και έτοιμες να πάρουν ρίσκα. 

Οι μεγάλοι οργανισμοί με τη σειρά τους, καλούνται να επενδύσουν στη μεταμόρφωσή τους. Αν δεν το πράξουν έγκαιρα τότε θα χάσουν μερίδιο της αγοράς.

Για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους σε μια αγορά που όλο αλλάζει, οι εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να, προσαρμόζονται εύκολα με βάση τις αλλαγές στην αγορά, να είναι εξοικειωμένοι και να συμβαδίζουν με την τεχνολογία, να βγουν από την ασφάλειά τους παίρνοντας ρίσκα. Με λίγα λόγια θα πρέπει να αναρωτηθούν αν έχουν μια θέση στο μέλλον. 

Αναφερόμενος στο μέλλον, ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει η ανάγκη για ακόμη περισσότερη ανθρώπινη προσπάθεια. Παρά το γεγονός πως η τεχνολογική ανάπτυξη θα φέρει μαζί της την αυτοματοποίηση σε διάφορους τομείς, η συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού θα παραμείνει απαραίτητη. 

Οι ηγέτες των εταιρειών οφείλουν όπως επισήμανε να δράσουν άμεσα, παίρνοντας ρίσκα, χωρίς ενδοιασμούς, να κάνουν μεγάλα βήματα μπροστά, βάζοντας πάντα το ανθρώπινο δυναμικό πάνω από όλα. Στόχος τους, όπως τόνισε, πρέπει να είναι να καταφέρουν να παραμείνει το ανθρώπινο δυναμικό τους απαραίτητο για το μέλλον, επενδύοντας στις ικανότητες και στα ταλέντα τους. 

Το συνέδριο διοργανώνουν η PwC Κύπρου και η ΙΜΗ. Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι Gloria Jean’s Coffees, Trust International Insurance Company (Cyprus), C.I.I.M και Bernhard Schulte και χορηγοί επικοινωνίας το περιοδικό IN Business, το περιοδικό Gold και το πόρταλ REPORTER. 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας