Εκπαίδευση δειγματοληπτών για παραλαβή ζωικών υποπροϊόντων από αιγοπρόβατα και βοοειδή

Εκπαίδευση του προσωπικού της Sigan Management Ltd στη δειγματοληψία από αιγοπρόβατα και βοοειδή, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κοφίνου, πραγματοποιήθηκε από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, στις 7 και 9 Νοεμβρίου 2017. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε θεωρητικό μέρος με τίτλο «Τρομώδης νόσος των αιγοπροβάτων (Scrapie)», καθώς και πρακτικό μέρος «Δειγματοληψία από ζώα για Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες (σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών και η τρομώδης νόσος των αιγοπροβάτων).

Επιπρόσθετα, οι λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενημέρωσαν το προσωπικό για την υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο για τη πιο πάνω μόλυνση, η διάγνωση της οποίας γίνεται μόνο μεταθανάτια, με την παραλαβή δείγματος και μετά από εργαστηριακή εξέταση του εγκεφάλου στο εξειδικευμένο εργαστήριο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Το Κράτος καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για έλεγχο της νόσου, σε διάφορα επίπεδα, όπως ενημέρωση των ιδιοκτητών των ζώων, επιτήρηση για σωστές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, ελέγχους με στόχο την εξάλειψη της νόσου σε σύντομο χρονικό διάστημα (δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο).

Η εκπαίδευση του ειδικευμένου προσωπικού τους Sigan Management Ltd σε αυτό τον τομέα γίνεται σε τακτική βάση, εφόσον από τα εργοστάσια της Εταιρείας περνούν για επεξεργασία όλα τα ζωικά υποπροϊόντα από φάρμες παγκυπρίως.

Δειτε Επισης

Πλοία-γίγαντες με πράσινη ενέργεια...Η νέα πορεία της ναυτιλίας
Χρηματιστήρια: Πώς οι συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλαξαν τον χάρτη την τελευταία εικοσιπενταετία
Στο Λονδίνο για...προεκλογική η Χατζημανώλη-Προωθεί την υποψηφιότητα της Κύπρου για μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ
Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»