Κορυφαία διάκριση για δυο κυπριακές εταιρείες στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Διαστήματος

InBusinessNews  10/11/2017 12:44
Κορυφαία διάκριση για δυο κυπριακές εταιρείες στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Διαστήματος

Κορυφαία διάκριση για δυο κυπριακές εταιρείες στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Διαστήματος

InBusinessNews  10/11/2017 12:44
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με γραπτή του ανακοίνωση, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε δύο από τις πιο καινοτόμες Κυπριακές επιχειρήσεις, τη GeoImaging Ltd και τη SignalGeneriX Ltd, οι οποίες αναδείχθηκαν νικήτριες στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Διαστήματος.

Οι δύο εταιρίες, παρέλαβαν τα βραβεία τους για την καλύτερη τεχνολογία στον τομέα της δορυφορικής αποτύπωσης των υπογείων υποδομών για το κοινό ερευνητικό τους έργο “LARA: Underground Visualisation for Utility Management”, στις 7 Νοεμβρίου 2017, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαστήματος. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δρ. Στράτος Στυλιανίδης εκ μέρους της GeoImaging Ltd και ο Δρ. Τάσος Κουνούδης εκ μέρους της SignalGeneriX Ltd.
 
Διαβάστε ακόμα: IQOS: Έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά καπνικών

Το έργο “LARA: Underground Visualisation for Utility Management” το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με 1 εκατ. ευρώ από την GSA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα εντοπισμού, αποτύπωσης και απεικόνισης των υπόγειων υποδομών (νερό, ρεύμα, φυσικό αέριο, κλπ.) σε πραγματικό χρόνο, και με ακρίβεια μερικών εκατοστών. Το σύστημα, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες αισθητήρων, ηλεκτρονικών, εικονικής πραγματικότητας και συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών πλοήγησης και χαρτών, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε υπηρεσίες και τοπικές αρχές να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια όλες τις υπόγειες υποδομές. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε διάφορες χώρες και στο παρόν στάδιο βρίσκεται στη διαδικασία πλήρους εμπορευματοποίησης.
 

Το European Space Navigation Competition (ESNC), το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Galileo (GSA), και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), βραβεύει ετησίως τις καλύτερες υπηρεσίες, προϊόντα και επιχειρηματικές ιδέες, χρησιμοποιώντας τη δορυφορική πλοήγηση και τον εντοπισμό θέσης στην καθημερινή ζωή.

Κατά τα τελευταία 14 χρόνια περισσότεροι από 11,500 οργανισμοί συμμετείχαν στο ESNC που μέσα από μία διεθνώς εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία βραβεύει τις καλύτερες δέκα συμμετοχές κάθε χρόνο. Ο διεθνής ανταγωνισμός καινοτομίας χρησιμεύει ως μέσο επιτάχυνσης για τους επιχειρηματίες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το διάστημα, παρέχοντας στην Ευρώπη καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
 

Το Υπουργείο Μεταφορών εκφράζει για ακόμη μια φορά την ικανοποίησή του για το επίτευγμα των δύο Κυπριακών επιχειρήσεων και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε καινοτόμες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης της διαστημικής τεχνολογίας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, άλλωστε, επενδύει στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, καθώς έχει υπογράψει με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ) Συμφωνία «Ευρωπαϊκού Συνεργαζόμενου Κράτους Μέλους».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας