Πάνω από 150 ξένοι επενδυτές φτάνουν στην Κύπρο

Άρχισε η άφιξη στην Κύπρο μεγάλου αριθμού επενδυτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 2o Cyprus International Investors Summit, που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για τις επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί, με δεδομένο το γεγονός ότι στο διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 επενδυτές από 25 και πλέον χώρες.

Η επίσημη έναρξη του 2ου Cyprus International Investors Summit θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, με δεξίωση που θα παραθέσει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων στο ξενοδοχείο Amathus, στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καλωσορίζοντας του ξένους επενδυτές. Στη δεξίωση θα παραστούν τόσο κρατικοί αξιωματούχοι όσο και Κύπριοι και ξένοι επενδυτές.

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίσουν την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, το πρωί. Yπουργοί και οικονομικοί παράγοντες του τόπου θα συμμετέχουν σε discussion panels, αναλύοντας τις επενδυτικές  ευκαιρίες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, την έναρξη των εργασιών θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους, ο Πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και η Γενική Διευθύντρια του CIPA Νατάσα Πηλείδη. Θα ακολουθήσουν τρία πάνελ για τους βασικούς τομείς ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, την «ιστορία επιτυχίας» της Κύπρου με τα μάτια της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και τις επενδύσεις στον τομέα ακινήτων στην Κύπρο, με τη συμμετοχή Υπουργών, εκπροσώπων φορέων και εταιρειών.

Mετά το μεσημέρι θα γίνει παρουσίαση 19 μεγάλων αναπτυξιακών έργων στη χώρα μας. Μάλιστα, οι επενδυτές θα έχουν την ευχέρεια να έχουν προσωπικές συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των έργων που τους ενδιαφέρουν.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν από πρώτο χέρι στους επενδυτές, οι επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων στη χώρα μας. Εξ’ ου και προγραμματίζεται η παρουσίαση 19 μεγάλων έργων:

•    Neapolis Smart Eco City - Leptos Group
•    Blue Marine - Leptos Group
•    Ayia Napa Marina - M. M. Makronnisos Marina Ltd
•    One - Pafilia
•    Minthis Hills – Pafilia
•    360 Nicosia – Cyfield
•    Arc Ship Limassol – Cyfield
•    The Icon - IMPERIO GROUP
•    Blue Waves - Beachfront Villas - OIKOS GROUP 
•    Eagle Pine Golf Resort – Aristo Developers
•    Sun City Spa Resort & Residences - JIMCHANG GIOVANI
•    Blue Sky Villas - Quality Group
•    Olympia Sports Resort - Quality Group 
•    The Majestic Collection - Property Gallery Developers & Constructors LLC
•    EDEN Peninsula Resort  - ATUM Developments Ltd
•    Protamare Sea View – PROTAMARE
•    Εκμετάλλευση και ανάπτυξη ακινήτων στο Τρόοδος
•    Cap St. Georges - KORANTINA HOMES
•    Coral Residences - KORANTINA HOMES

Διαβάστε ακόμα: 19 μεγαλεπήβολα έργα ενώπιον ξένων επενδυτών

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, θεσμικούς επενδυτές, κτηματομεσίτες, ειδικούς σε θέματα ιθαγένειας, δικηγόρους ακινήτων, οικογενειακά γραφεία και φορείς παροχής περιουσίας / αναψυχής από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, πως οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, αποτελούν την αφρόκρεμα καθώς πρόκειται για επικεφαλείς κορυφαίων επενδυτικών ταμείων του κόσμου και όχι μόνο. Πρόκειται για αντιπροσώπους που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επενδυτικών υπηρεσιών στο εξωτερικό όπως, τραπεζικά ιδρύματα, επενδυτικά ταμεία, διεθνή δικηγορικά γραφεία, γραφεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων, ακόμη και ιδιώτες επενδυτές.
Οι συμμετέχοντες προσέρχονται στην Κύπρο από όλες τις ηπείρους και από χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα, Κύπρο, Καναδά, Λίβανο, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ελβετία, Νότιο Αφρική, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γρενάδα, Σλοβακία, Μάλτα και Ιράν.

 Το συνέδριο ολοκληρώνει τις εργασίες του την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου με επιπρόσθετες συναντήσεις και επιτόπιες επισκέψεις στα διάφορα έργα.

Διαβάστε ακόμα: Αγκαστινιώτης: Έρχονται ηχηρά ονόματα επενδυτών στην Κύπρο
 
Μέσα από το συνέδριο, ο Invest Cyprus φιλοδοξεί όπως ενισχυθεί η θέση της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός επιλογής σε ξένες αγορές όπως Ρωσία, Κίνα, Αμερική, Ευρώπη αλλά και αφρικανικές χώρες. Ο κ. Αγκαστινιώτης επισήμανε ότι η Κύπρος κατέχει σήμερα επάξια μια υψηλή θέση και σκοπός είναι όπως δοθεί συνέχεια στην αυξημένη ροή ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και πλούτου για τη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση επενδυτών στην Κύπρο σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο πριν από δύο χρόνια, ο πρόεδρος του Invest Cyprus ανέφερε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, με τον αριθμό των συνέδρων να είναι σχεδόν τετραπλάσιος, καθώς, όπως είπε, οι παρούσες συνθήκες είναι ευνοϊκές για την Κύπρο σε σχέση με πριν από δύο χρόνια λόγω των συνεχών αναβαθμίσεων της χώρας μας από τους διεθνείς Οίκους αξιολόγησης, της εδραίωσης της Κύπρου ως επενδυτικό κέντρο, τα όσα έχουν γίνει σε συνεργασία της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα ανεβάζοντας το κύρος της Κύπρου στην Ευρώπη, οι ανοδικοί ρυθμοί ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας και λόγω του ότι έχει παρέλθει η πονεμένη ιστορία της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο οργανώνεται από την ΙΜΗ για λογαριασμό του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) και τη στήριξη αρκετών κυπριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή