Οι 200+ κορυφαίες εταιρείες στη Λεμεσό

Η Λευκωσία μπορεί μεν να είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου και η έδρα της εκτελεστικής εξουσίας, με τη Λάρνακα και Πάφο να φιλοξενούν τα δύο διεθνή αεροδρόμια του νησιού, από την άλλη, όμως, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι και οι τοπικές αρχές της Λεμεσού δικαίως υποστηρίζουν ότι η πόλη τους είναι αυτή που κινεί όλα τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι η Λεμεσός είναι η ναυτιλιακή και επιχειρηματική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστικού ρεύματος.

Από το 1960 οπόταν η Κύπρος ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος, η Λεμεσός αποτελεί τη μοναδική πόλη η οποία καταφέρνει να ελίσσεται και να προσαρμόζεται αναλόγως των συνθηκών που προκύπτουν. Έγινε το κέντρο του οίνου και των βιομηχανιών οινοπνευματωδών ποτών, ενώ χάραξε το δρόμο για τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών.

Στη δεκαετία του 1980 άρχισε να προσελκύει ξένες εταιρείες οι οποίες θέλησαν να επωφεληθούν από το ειδικό φορολογικό καθεστώς του νησιού και, σήμερα έχει γίνει το επίκεντρο των προσπαθειών για να ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο, με πολλές διεθνείς εταιρείες να επιθυμούν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, τα φορολογικά κίνητρα που παρέχει, την εγγύτητα της προς τη Μέση Ανατολή, καθώς και το άρτια καταρτισμένους, αγγλόφωνους επαγγελματίες. 

Κι όλα τα πιο πάνω βρίσκονται στη Λεμεσό, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δέκτης μεγάλης ροής αλλοδαπών, διαμορφώνοντας μια ρωσική κοινότητα με σημαντική παρουσία και μετατρέποντας την πόλη της Λεμεσού ως την πιο κοσμοπολίτικη του νησιού.

Το αγγλόφωνο περιοδικό Gold στο τελευταίο του τεύχος κατάρτισε κατάλογο με τις κορυφαίες εταιρείες με έδρα τη Λεμεσό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις των οποίων η έδρα είναι εκτός Κύπρου, αλλά διατηρούν σημαντική παρουσία στη Λεμεσό.

Εξυπακούεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 200 επιτυχημένες εταιρείες στη Λεμεσό. Στόχος του περιοδικού Gold είναι να αναδείξει εκείνους που έχουν κερδίσει τη φήμη για την αριστεία.

Διαβάστε ολόκληρη των λίστα στο goldnews.com.cy

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»